A kabinházak népszerűsége töretlen, és lassan eljöhet a mobilházak ideje is. 

Már a járvány előtt is mind többen igyekeztek elvonulni a nagyvárosi pörgéstől, legalább átmenetileg, a járvány óta pedig végképp állandósult a kicsi, könnyen hozzáférhető kabinházak piaca. Apró, de szép és kényelmes kuckók, természetes anyagokból, valami félreeső helyen, a természet mélyén – ez az új idill. Egy minőségi kabinház akár hosszabb nyaralás helyszíne is lehet, de máris itt az újabb trend, a világszerte egyre népszerűbb mobilházak terjedése. 

Ma már a digitális nomádok, természetimádók után jóformán mindenki vágyik az egyszerűbb életre, az otthonuk megszokott kényelméről azonban nem szívesen mond le senki. Nem is kell, mert ma már egy kabinház is kiváló szigeteléssel, akár egész évben használhatóan készül el, de megjelent egy új lehetőség is:

a mobil szálláshelyek ugyanúgy alkalmasak családi kirándulásra, romantikus utazásra vagy kreatív munka helyszínének, akár hosszabb távon is.

A mobilházak térhódításának köszönhetően most meg is vásárolhatjuk az idilli szállásokat, melyekre mindig vágyakozunk, de eddig csak párnapos használatra kaphattunk meg.

Ezeknek a különleges házaknak az egyedisége azonban a sokszínűségük mellett – a nevükből is adódóan – mobilitásukban rejlik. Megjelenésük előtt nem is álmodhattunk arról, hogy szeretett otthonunkat bármilyen formában magunkkal vihessük, ha nyaralni, utazni indulunk. Akik évente ellátogatnak saját nyaralójukba, egy idő után ugyanúgy vágynak a környezetváltozásra, és inkább befizetnek egy másik szálláshelyre. A mobilház-tulajdonosok ezzel szemben magukkal vihetik álomnyaralójukat, hogy változatos helyszíneken is élvezhessék megszokott, otthonos környezetüket, amely, bárhol is találják meg a vágyott környezetet, idomul az azt körülvevő térhez. 

Ez a fenntartható, energiatakarékos megoldás kedvez azoknak is, akik irodájukat szeretnék berendezni egy karnyújtásnyira a természettől. A négyévszakos házak akár teljesen felszerelve, és bútorozva is beszerezhetőek. 

A tulajdonosoknak hatalmas szabadságot ad, hogy a mobilházuk telepítéséhez mindössze az elhatározásuk szükséges. „A mobilházak adta életérzés nem hasonlítható máshoz. A mobilházak nyújtotta megoldás az egyik legfenntarthatóbb, környezetkímélő módszer, ami lehetővé teszi egy komplett, mozgatható nyaraló működtetését télen-nyáron, az energiatakarékosságról nem is beszélve. A házak építési engedély nélkül is telepíthetőek, ami hatalmas szabadságot nyújt a tulajdonosoknak” – nyilatkozta az új trendről Kaposvári Péter, az Atlantic Mobilházak ügyvezető igazgatója.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kalandorok otthona

Kalandorok otthona

Jól kitalált, minőségi vontatható otthonokat épít a coloradó-i Land Ark.

Amikor a szállásunkat bepakoljuk a bőröndbe

Amikor a szállásunkat bepakoljuk a bőröndbe

A kabinházak népszerűsége töretlen, és lassan eljöhet a mobilházak ideje is. 

Keszthely központjának fejlesztésére vár ötleteket az MMA

Keszthely központjának fejlesztésére vár ötleteket az MMA

A pályaműveket december 11-ig lehet benyújtani.

Hirdetés