A Futureal-csoporthoz tartozó cég Maglódon folytatja a terjeszkedést.

A főváros keleti agglomerációjában, az M0-ás körgyűrű mellett, Maglódon folytatja fejlesztéseit a HelloParks. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat az M4-es és az M5-ös autópályák, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő, 46 hektáros területen elkezdte az első ütemben épülő, közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósításának előkészítését. A telken felépítendő ipari és logisztikai központban a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő épületek kapnak majd helyet, összesen 193 000 négyzetméteren. A maglódi beruházás azután jöhet létre, hogy a társaság nemrégiben megvásárolta első, 76 hektáros telkét szintén az M0 mellett, Fóton, ahol egy logisztikai megaparkot épít fel.

Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában, a termelővállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen, Maglódon folytatja fejlesztéseit HelloParks. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található, 46 hektáros telken már megkezdődött az első ütemben épülő, közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósításának előkészítése.

Az első épület 2021 végére készülhet el, e beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

A HelloParks a közelmúltban jelentette be, hogy Fóton, egy 76 ha-os területen építi az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját, ahol összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség.

„A HelloParks célja, hogy a rendkívül versenyképes és hatékony, a fenntarthatóságot is szem előtt tartó megaparkokkal növelje Magyarország régiós versenyképességét. A fejlesztésekkel hazánk valódi logisztikai központtá tehető, hiszen e létesítmények révén új, regionális léptékben gondolkodó ügyfelek vonzhatók be a hazai piacra” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A maglódi telken összesen 193 000 négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület kialakítását tervezi a HelloParks. A területen több csarnoképületet helyeznek majd el, a legkisebb 26 ezer, a legnagyobb – a bérlői igények függvényében – akár 90 ezer négyzetméteres is lehet.

Az első ütemben felépülő létesítmény legkisebb bérbe vehető területe 3200 négyzetméter. Az ennél kisebb, vagyis az akár 500, 1000 vagy 2000 négyzetméteres területet igénylő bérlőket a második épülettel tudják majd kiszolgálni, a saját tulajdonú ingatlant keresők számára pedig közművesített telkeket kínál a HelloParks. A Fótra tervezett megaparkhoz hasonlóan a Maglódon felépítendő létesítmények – az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően – szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. Ugyanígy a fenntarthatóságot szolgálja, hogy a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek.


„Budapest keleti agglomerációja az elmúlt években jelentősen felértékelődött, hiszen több, gyártással és disztribúcióval foglalkozó nemzetközi cég telepedett le itt, lényegesen csökkentve az elérhető területek méretét – folytatta Nemes. – Arra számítunk, hogy ebben a régióban is az M0 körgyűrű nyugati és déli szektorához hasonló fejlődés valósul meg. A maglódi fejlesztés előkészítésével így újabb fontos lépést tettünk afelé, hogy a HelloParks a dinamikusan növekvő ipari- és logisztikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon előbb Magyarországon, később pedig a régióban.

Az e-kereskedelem gyors fejlődése, a termelési kapacitások visszatelepítése új trendet indított el, a régiós EU-központok kialakulását. A HelloParks által tervezett megaparkok ebbe a trendbe illeszkedve szolgálják ki majd a régiós és a városi logisztikai igényeket, ezért folyamatosan vizsgáljuk a további terjeszkedési lehetőségeket a budapesti agglomerációban és a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében.”

A HelloParks a Futureal-csoport évtizedes ingatlanfejlesztői és befektetői tapasztalatára támaszkodhat. A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen hárommillió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint ötmilliárd euró értékben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fél év múlva elkészül a fóti logisztikai park (X)

Fél év múlva elkészül a fóti logisztikai park (X)

Elhelyezték a HelloParks Fót 45 000 m2-es raktárcsarnokának első oszlopát.

Feltűnt a horizonton a Futureal legmagasabb lakóháza

Feltűnt a horizonton a Futureal legmagasabb lakóháza

A varsói Horyzont Praga 54,5 méter magas, és 164 lakásból áll 17 szinten.

Közel félmillió négyzetméteres megapark épül Budapest mellett

Közel félmillió négyzetméteres megapark épül Budapest mellett

A Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks 400 000 m2-es logisztikai megaparkot fejleszt Budapest nyugati vonzáskörzetében

Hirdetés