Cemix néven folytatja a Lasselsberger-Knauf.

A tulajdonosok hosszútávú stratégiai döntése értelmében 2020 novemberétől a veszprémi székhelyű Lasselsberger-Knauf építőanyaggyártó márka- és cégnevet vált. A Cemix márkanév Közép-Európa nyolc országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg a gyártást és az értékesítést Magyarországon. A felfutóban lévő veszprémi gyár nem sokkal később felkeltette az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család érdeklődését, amely 1991 nyarán részesedést vásárolt benne, így innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

A cég 2019-ben itthon közel 350 ezer tonna építőanyagot értékesített, amellyel mintegy 12 milliárd forint árbevételt ért el. A Lasselsberger-Knauf Kft. Magyarországon négy termelőüzemet működtet és több mint 180 embert foglalkoztat. Romániában és Horvátországban is leányvállalatokkal rendelkezik, ezekkel együtt éves árbevétele tavaly közel 18 milliárd forint volt.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyaggyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján úgy döntöttek, hogy a Lasselsberger-Knauf Kft. november közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését. Ezzel egyidőben a cég román és horvát leányvállalatainak neve is megváltozik (Cemix Croatia d.o.o. és Cemix Romania S.R.L.).


A régiót is érintő döntés értelmében a Cemix márkanév Közép-Európa nyolc országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására. A névváltás nagyban erősíti a piaci pozíciókat, elősegíti a gyorsabb fejlődést és a szolgáltatási színvonal emelkedését.

Veit Tamás, a Lasselsberger-Knauf cégcsoport vezetője szerint fontos kiemelni, hogy kizárólag a cégnév és a márkanév módosul november folyamán: „A döntés valóban nem jár más változással, vagyis a tulajdonosi kör, a céges adatok és a terméknevek továbbra is változatlanok maradnak.

Vásárlóink és partnereink ezt követően is ugyanazzal a minőségben és összetételben fognak találkozni termékeinkkel, ahogy eddig megszokhatták. Kiadványainkon és csomagolásainkon egyedül a márkanév fog változni Cemix-re.”

A Cemix már létező márkanév Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában. A cseh Cemix az ország első építőanyag gyártóinak egyike volt, más név alatt ugyan, de történelme több mint 100 évre nyúlik vissza. Vagyis egy jól bejáratott, Közép-Európában komoly múlttal és reputációval rendelkező márkanévről beszélhetünk, ami rövid, könnyen kiejthető és könnyen megjegyezhető.

A névváltás kiemelkedően fontos mérföldkő a Lasselsberger-Knauf fordulatokban bővelkedő három évtizedes történetében. Egyben egy olyan új fejezet nyitánya, amely a várakozások szerint nem csak a vállalat jelenlegi három országot felölelő határain belül, de a szélesebb régióban is megváltoztatja a piac összetételét, aktuális trendjét.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Digitális nomád falu nyílt Madeirán

Digitális nomád falu nyílt Madeirán

Home office a portugál szigeten.

Kettős spirál ihlette az új Amazon központot

Kettős spirál ihlette az új Amazon központot

A 107 méter magas Helix torony 2025-re készülhet el.

Megújul a zuglói Róheim-villa

Megújul a zuglói Róheim-villa

Magyar Corvin-lánc Testület székházát négymilliárd forintból újítják fel.

Hirdetés