Közülük a CTPark Győr – GYR1 jelzésű épület a legmagasabb pontszámmal rendelkező hazai BREEAM In-Use épület.

A vállalat teljes portfólióját – hat ország közel háromszáz épületét – érintő minősítési folyamat eredményeként a CTP összes hazai ingatlanja megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt, négy ipari épület pedig Excellent minősítést kapott. Ezzel Magyarországon a CTP régiószinten is egyedülálló eredményt ért el épületeik minőségi besorolását illetően.

A CTP a teljes ipari portfóliójára tavaly az iparágban elsőként kötött együttműködési megállapodást a BRE Eszközkezelővel a „BREEAM In-Use International” minősítés implementációjával kapcsolatban. A BREEAM In-Use minősítés tudományos alapokon fekvő fenntarthatósági tanúsítvány, amely lehetővé teszi az épületek teljesítményének gyors összehasonlítását az egyes területeken. Hazánkban az Excellent minősítés az eddig megszerzett legmagasabb fokozat, amelyet eddig csak néhány felső kategóriás irodaház kapott meg.

A CTPark Budapest West madártávlatból

A nemrégiben befejeződött minősítési folyamat eredményeként a CTP összes hazai épülete (19 ingatlan) megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt, négy épületük pedig Excellent minősítést szerzett, amellyel a vállalat hozzájárult a csoportszintű, a teljes portfóliót érintő minősítés sikeréhez, hazánkban pedig iparági vezető lett.

Magyarországon jelenleg a CTPark Győr – GYR1 jelzésű épület a legmagasabb pontszámú Excellent minősítésű BREEAM In-Use épület, beleértve a felsőkategóriás, jó lokációjú irodaházakat is.

Külön említést érdemel a GAMMA Properties Kft., akik az alapos, mégis költséghatékony munkájuk révén nagyban hozzájárultak az Excellent minősítések megszerzéséhez.

„A projekt lebonyolítása során a legnagyobb kihívást a hatalmas mennyiségű adat összegyűjtése és szelektálása jelentette számunkra, azonban kollegáim és partnereink kitartó munkájának köszönhetően sikeresen teljesítettük ezeket a feladatokat – mondta Móritz Tibor, a Property Management Hungary vezetője. – Kiemelt figyelmet kapott az a 14 – jelentős részben több bérlős – ingatlanunk, ahol bérlő-specifikusan kellett biztosítanunk az egyes követelményeknek történő megfeleltetést. A fentieken túl szükségessé váltak gépészeti és infrastrukturális átalakítások annak érdekében, hogy az épületek megfeleljenek a ’Very Good’ minősítéshez szükséges feltételeknek, amely minimális elvárás volt részünkről”.

Az iparágban egyedülálló projekt célja az volt, hogy egy független, harmadik fél által biztosított minősítési eljárás során bizonyítsa a CTP Invest elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt. A cég abban bízik, hogy ezzel felállított egy új normatívát, amely a jövőben meghatározó lesz a piaci szereplők számára.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

60 millió eurós befektetéssel építi meg negyedik logisztikai parkját a CTP

60 millió eurós befektetéssel építi meg negyedik logisztikai parkját a CTP

A terveik szerint magyarországi portfóliójuk 2022-ben eléri az egymillió négyzetmétert.

Középület kategóriában is szavazhatsz az Év háza pályázaton

Középület kategóriában is szavazhatsz az Év háza pályázaton

A Családi ház, lakóépület kategória szavazása lezárult, a Középületéé elindult.

Tapintható a nyugalom egy elővárosi passzívházban

Tapintható a nyugalom egy elővárosi passzívházban

Családi idill egy budakalászi passzívházban.

Hirdetés