A terveik szerint magyarországi portfóliójuk 2022-ben eléri az egymillió négyzetmétert.

A CTP Hungary egy 80 000 m2-es logisztikai park építését kezdi meg a budapesti reptérhez és a városközponthoz is közeli stratégiai helyszínen, Vecsésen.

A Magyarországon 250 000 négyzetméternyi fejlesztés alatt álló területével piacvezetőként, valamint az egész kelet-közép-európai régióra jellemző logisztikai és ipari ingatlanok iránti magas keresletnek köszönhetően a CTP már 2022 végére, az eredeti előrejelzésekhez képest egy évvel hamarabb megvalósítja egymillió m2-es magyarországi portfolió célkitűzését. Közép-Kelet-Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője már jelenleg is 10 parkot üzemeltet az országban, összesen 520 000 m2-en.

A CTP, a hollandiai székhelyű európai ipariingatlan-fejlesztő kibővíti Budapest környéki logisztikai parkhálózatát, miután megvásárolt egy földterületet Vecsésen, a város déli részén található stratégiai helyszínen az M0 autóút mentén, közel a nemzetközi repülőtérhez, illetve Budapest központjához. Az 60 millió eurósra tervezett beruházás első építési szakasza már meg is kezdődött 2021 elején. A projekt várhatóan több száz új munkahelyet teremt a térségben.

A CTP három logisztikai parkot üzemeltet Budapest térségében, a negyedik helyszín a város dél-keleti részén található. A vecsési építkezés első üteme három épületet foglal magában, amelyek összbérbeadható területe meghaladja a 80 000 m2-t, és amelyek mindegyike a BREEAM fenntarthatósági normák szerint épül.

„Minden budapesti parkunk iránt erős kereslet mutatkozik, amelyet a piaci dinamika vezérel, így például az e-kereskedelem rohamos növekedése, az üzleti tevékenységek kiszervezése, valamint a bérlőinkkel már kiépült kapcsolataink is – az újonnan fejlesztett területeink kb. 80 %-ának bérlői a jelenlegi 700 partnerünk közül kerülnek ki. Az új helyszínnel való bővítés célja, hogy kielégítsük ügyfeleink növekedési igényeit”- jegyezte meg Huszlicska Dávid, a CTP Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. „Nagy az érdeklődés az általunk fejlesztett termékre: kiváló minőségű ipari parkok stratégiai helyeken. Portfóliónk ezen új kiegészítésével, az M0 autópályához való közvetlen hozzáféréssel és az összes CTParkban található számos kényelmi szolgáltatással együtt, ez most sem lesz másként.“

Jelenlegi 6,3 millió m2-es portfóliójával, valamint a több mint 700 ezer m2 Európában fejlesztés alatt álló logisztikai és ipari ingatlannal, a CTP 2023 végéig eléri a 10 millió m2-es portfoliót. A vállalat a közép-kelet-európai országok legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője és -kezelője, nemrégiben pedig bejelentette az amszterdami tőzsdén való részvénykibocsátási szándékát.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

60 millió eurós befektetéssel építi meg negyedik logisztikai parkját a CTP

60 millió eurós befektetéssel építi meg negyedik logisztikai parkját a CTP

A terveik szerint magyarországi portfóliójuk 2022-ben eléri az egymillió négyzetmétert.

A CTP összes hazai épülete megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt

A CTP összes hazai épülete megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt

Közülük a CTPark Győr – GYR1 jelzésű épület a legmagasabb pontszámmal rendelkező hazai BREEAM In-Use épület.

Big-box épületet kap az Airport City Logisztikai Park

Big-box épületet kap az Airport City Logisztikai Park

 Ez lesz a reptéri régió egyik legnépszerűbb ipari ingatlan fejlesztése.

Hirdetés