Egy biológus és egy asztrofizikus közös projektje.

A Határtalan Design kiállításon láttuk meg a széket, ami a testre és az agyra is jótékonyan hat. A Limbic Chair a svájci terveződuó, Patrik Künzler és Mark van Raai MIT-n fejlesztett ülőalkalmatossága, ami tudományos alapokra helyezi az ülésről alkotott elképzeléseket. 

Patrik Künzler molekuláris biológiát tanult, és egykor autóversenyzőnek készült, Mark van Raai pedig asztrofizikus. Kettőjük sokrétű tudásán alapul a Limbic Chair. Egy széken helyet foglalva apró mozdulatok sorát végezzük anélkül, hogy ennek tudatában lennénk. Ezek a mikromozgások aktiválják az agy limbikus rendszerét, amely az adaptációs képességért, a memóriáért, a tanulási hatékonyságért, sőt a motivációért is felelős.

A bútort úgy alakították ki, hogy könnyedén felvehessük a számunkra legkényelmesebb pózt, miközben hozzájárul az agyunk stimulációjához is.

A rögzített ülőfelület helyett egy forgó szénszálas váz került egy görgős alapra, amely folyamatos mozgásban van, mégis laza és kiegyensúlyozott testhelyzetet tesz lehetővé. A végzett tevékenység közben relaxáltnak érezzük magunkat, kreatívabban, fókuszáltabban és így hatékonyabban tudunk dolgozni. A Limbic Chair erősíti a gerinc izomzatát, így bizonyos gerincproblémák rehabilitációját is elősegítheti.

A saját fejlesztésű VR applikációval kiegészítve interfészként is működik: egy számítógépes egérhez vagy joystickhez hasonlóan gyorsabbá teszi a munkát vagy izgalmasabbá a játékot. A székek mindegyike a felhasználó testméreteihez és szokásihoz szabott egyedi darab. A Limbic Chair a Design Prize Switzerland 2019/2020 nyertese volt. 

A Határtalan Design kiállítás november 15-ig látogatható a Kiscelli Múzeumban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Geometrikus és organikus minták uralják az idei Texhibition tárlatát

Geometrikus és organikus minták uralják az idei Texhibition tárlatát

4. alkalommal nyílik kiállítás a Határtalan Design keretein belül.

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

12 ország designtárgyait hozza el a Határtalan Design

Május 31-től várja a design szerelmeseit a Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában. 

Fény, fénytörések, optikai hatások

Fény, fénytörések, optikai hatások

Borkovics Péter üvegművész és Bullás József festőművész kiállítása Veszprémben.

Hirdetés