Hirdetés

Wellness Kabin Lett

Corten acél és üveg kombinációjával tervezett wellness kabinokat az Open AD Lettországban.

A rigai illetőségű Open AD építész- és designstúdió projektjeivel Barcelonától-Moszkváig szerte a világon találkozhatunk; magánlakásoktól irodaépülteken át kalandparkokig változatos portfolióval rendelkeznek. A vidéki környezetben, a lett Ziedlejas Wellness Resort területén álló három kompakt üdülőházat Zane Tetere építész vezetése mellett, a Girts Ruins tájépítész irodával és a megrendelővel szoros együttműködésben valósították meg.

 

 

Az üdülőházakat 2020 nyarán nyitották meg. A domboldalba ágyazott épületekből teljes panoráma nyílik a lenyűgöző lett vidékre – a természet ölelésében a kényelmes, otthonos, meleg beltér és az üveghomlokzaton túli csodálatos táj látványa együtt segíti az ideérkezőket a teljes ellazulásban. A környezet ráadásul nem csak gyönyörű, de hasznos is: az itt termesztett gyógynövényekből tea, szauna fűszercsokor, valamint illatos dekoráció is készül.
 

 

A kabinok kompakt méretük és letisztult, japán stílusú, minimál berendezésük mellett is kényelmesek. Az Open AD egyedi gyártású, praktikus, méretre készített bútorokkal szerelte fel a házakat, ilyen például a padlóból „kipattintható” japán asztalka, az összecsukható dupla ágy, vagy a félemeleten berendezett hálószoba. A fürdőszoba a kunyhók corten acél szerkezetű részében kapott helyet.

A házak alatt, a tóparton áll az egyik szaunaépület – jól megtervezett elhelyezésének köszönhetően nem takarja el a kilátást.

 

 

Az anyagválasztás tekintetében – fa, vászon, fém – az építész stúdió a helyi tradíciókra támaszkodott: céljuk az volt, hogy a lett hagyományokat a jelenkor igényeinek megfelelő környezetbe ültessék át. A program fontos része, hogy a személyzet mesél az idelátogatóknak a lett szokásokról, valamint segít eligazodni a teázáshoz szabadon szedhető gyógynövények között is.

 

 

A kabinok átadása előtt a vendégek leginkább csak a lett szaunaszeánszokért látogattak el a wellness központba. Most, hogy a házaknak köszönhetően már éjszakára is maradhatnak, a kikapcsolódás még teljesebb lehet. Végiglapozva a galériát, felsóhajtunk: ezt bizony, mi is kipróbálnánk!
 

 

Open AD | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: designboom

 

 

Még több fotó a galériában! 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Wellness Kabin Lett

Wellness Kabin Lett

Corten acél és üveg kombinációjával tervezett wellness kabinokat az Open AD Lettországban.

Extravagáns élményközpontot nyit Londonban a Samsung

Extravagáns élményközpontot nyit Londonban a Samsung

A Coal Drops Yardon lévő 20 000 m²-en a helyi kultúrát és a cég innovációit is bemutatják.

Nincs találat!

Hirdetés