Hirdetés

Aki ennyi pénzért keresi álmai házát Budapesten, annak talán mégsem reménytelen a helyzet, de meg kell alkudnia bizonyos területeken.

Hirdetés

Az 50 millió forint szinte semmire sem elég, ha a XIV. és XVI. kerületek kertes ingatlanainak piacán nézünk körül – nyilatkozta Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan XIV. és XVI. kerületi irodájának szakmai vezetője a Napi.hu-nak.

Ami leginkább szóba jöhet ezért az árért, az egy házrész, amelyeknek alapterülete 50-60 négyzetmétertől 120-150 négyzetméterig változik. A kisebbek esetében jobb állapotú ingatlant lehet kapni 50 millió forintért, míg a nagyobbaknál felújított állapot esetén 50 millió forint felett jár az ár. Ezeknél az ingatlanoknál a fő problémát leginkább a rendezetlen jogi háttér jelenti.

Nehezebb helyzetben vannak, akik rendezett jogi hátterű kertes házat szeretne vásárolni. Ebbe legkevesebb 60-65 millió forinttal lehet belevágni, ám ezek az ingatlanok felújítandók, vagyis még jó pár milliót rá kell szánni a rendbetételükre. A jó állapotú, újszerű, 80-150 négyzetméteres kertes házak ára viszont 75-80 millió forintnál kezdődik.

Budával kapcsolatban Nagy Csaba, a Balla Ingatlan dél-budai, régiós vezetője elmondta: a XI. kerületben 80 millió forintnál indulnak az árak, ezért az összegért is csak erősen felújítandó, 200-300 négyzetméteres kerttel rendelkező iker- vagy sorházat tudunk vásárolni. Kertes házak vásárlásába errefelé inkább 100 millió forint feletti árakon érdemes belevágni – és ezek az olcsóbb kerületi árak. 

Dél-Pesten jóval szélesebb a választék, egy 110 négyzetméteres, háromszobás, önálló családi házat akár 45 millió forintért is vásárolhatunk, igaz felújítandót, mondja Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője. Az átlagos állapotú, önálló, 50-100 négyzetméteres családi házak ára 30-50 millió forint között mozog a kerületben, míg a felújított, újszerű, 80 négyzetméteres ingatlanoké 40-50 millió forint között alakul.

A XXII. kerületben akár 50 millió forintnál olcsóbban is kaphatunk házrészt, Érd felé pedig ki lehet fogni szintén nem túl jó állapotú családi házakat is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Louis Vuitton felveszi a harcot a koronavírussal

A Louis Vuitton felveszi a harcot a koronavírussal

Parfüm helyett kézfertőtlenítőt kezd gyártani a luxusmárka.

Felépül a FUGA két új kiállítása

Felépül a FUGA két új kiállítása

Igaz, csak online lehet majd megnézni azokat.

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

A már épülő Blauwe Loper Európa leghosszabb kerékpáros-gyalogos hídja lesz.

Hirdetés