A Reform 1918 projekt megőrzi az épület történelmi örökségét és modern külsővel frissíti fel. 

A Karlen + Clemente Argentínában alakított át egy 1918-ban épült rezidenciát, egyaránt figyelembe véve a meglévő értékeket és a kortárs igényeket. Minimalista beavatkozások, finom szerkezeti elemek, rusztikus báj. 

 

 

A magánrezidencia az argentínai Córdobában, a Tercer Usina-tó előtt helyezkedik el egy vadregényes területen. Az építészeti stúdióra jellemzően a homlokzati kialakítás tisztasága határozza meg az épületet. A látszóbetonból és üvegből álló külső burok összhangban áll a belső terekkel, amelyek egyszerre tűnnek kolostorszerűnek, fényűzőnek és légiesnek.

 

A felújítás szembe állítja a régit az újjal, mind anyagok, mind a koncepció terén, mindkét korszak megértésére törekedve. 

 

A látszólag egyszerűnek tűnő lakás két részből áll: az új tömbben a szociális funkciók kapnak helyet, átlátható homlokzatán keresztül zavartalan kilátással a tóra, míg az eredeti épületben a hálószobák és a kiszolgáló helyiségek találhatók. A három hálószobából zónát díszítő anyagok texturális tulajdonságai jellemzik.

A kiszolgáló zóna egy konyhát foglal magában, amely a régi bejárati ajtón keresztül csatlakozik a nappali-étkezőhöz. A nappali-étkező egy galériás tér, amit egy dinamikus fém pergola egészít ki, párbeszédben a külső tájjal. A térbeli elrendezés egy új bejáratot jelölt ki, amely egy „külső csarnokból” áll, a meglévő ház térfogatához igazodva. Az új épületrész a nyitott területek dinamikus, tiszta formáival és hatalmas ablakaival nyer megkülönböztetést. 

 

 

Anyagok terén a deszkákkal keretezett látszóbeton, a fekete alumínium és az üveg dominál, hogy csökkentsék az épület vizuális súlyát. A szabadtéri közösségi tér fénypontja a vízszintes betonlap, amely egyszerre nyers, mégis hívogató hangulatot áraszt. Csakúgy, mint a Reform 1918 projekt egésze. 

 

 

Karlen + Clemente | Web | Facebook | Instagram

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Száz év találkozása

Száz év találkozása

A Reform 1918 projekt megőrzi az épület történelmi örökségét és modern külsővel frissíti fel. 

 Kézműves termékek Ázsiából | Interjú az IKEA tervezőivel

Kézműves termékek Ázsiából | Interjú az IKEA tervezőivel

Hét szociális vállalkozás készítette kézzel az IKEA új limitált kollekcióját.

„Az otthonaink önmagunk tükörképei” | Annie Leibovitz X IKEA

„Az otthonaink önmagunk tükörképei” | Annie Leibovitz X IKEA

Annie Leibovitz az IKEA új rezidencia programjának első művésze. 

Hirdetés