A home office álprobléma ahhoz képest, mit kezdjünk a gyerekkel. 

Karanténba szorult a fél világ, az egyedülállók a magányt, a családosok a közös bezártságot élhetik meg extra tehernek többek közt. A gyereket lekötni plusz feladat, a különböző problémák, igények, feladatok nagyon szétdarabolják a munkaidőt. Ugyanakkor a bezártságot akár hasznosan is tölthetjük, legalábbis a Praktiker szakértői több praktikát is felsorolnak erre az eshetőségre. 

Selejtezzünk

Ne csak kényszerből, érdemben foglalkozzunk a gyerekkel, a hosszas bezártság lehetőség is elvégezni olyan dolgokat, amit máskor nem tettünk meg. Például rágjuk át magunkat fiókról fiókra a gyerekszobán, szabaduljunk meg rég nem használt, vagy tönkrement játékoktól, csomagoljuk el a kinőtt ruhákat és cipőket! Bár a kicsik vonakodva válnak meg bármitől, elbeszélgethetünk velük arról, miért is jó másoknak adni azt, amire nekünk már nincs szükségünk. 

Észszerű tárolás

Átgondolhatjuk a jövőbeli rendrakásokat is. Nagy segítségünkre lehetnek a kosarak, amikbe csak belehajigáljuk a holmikat, mégis minden a helyén van, játékcsoportokra bontva, könnyen kezelhetően. Számos tárolódoboz és kosár közül választhatunk, akár online is megrendelhetjük a szoba stílusához igazodó darabokat. 

Bútorok újrahangolva

Közös tevékenység lehet néhány régi bútor újrafestése, amivel szó szerint új színt vihetünk a gyerekszobába, és a kicsik is megtapasztalják az alkotás örömét. Válasszunk sablonokat a munkához, vagy akár a kicsik is alkothatnak krumplinyomdából mintákat, amiket a festékbe mártva egyedi bútorokat alkothatnak. Ha már gyerekkorban is szabadjára engedik kreativitásukat, felnőttnek is nyitottabban állnak a változás és az alkotás elé. 

A nagy projekt: falfestés

Amennyire félnek tőle az emberek, annyira könnyű falat festeni néhány alapszabály ismeretével. Akár egy egész hétvégét is eltölthet a család a gyerekszoba újrahangolásával. Remek barkács ötlet egy alkotófalat létrehozni: megidézi az iskolák hangulatát, ha különleges festékkel táblát csinálunk a falra, amire lehet krétával rajzolni. Máris könnyebben megy a tanulás.

Home office a gyerekeknek is

Az otthoni tanulás új korszakába érkeztünk, és ez már bizony kitart a tanév végéig. Ezért nagyon fontos a gyerekbarát tanulósarok kialakítása. Rakjunk rendet az íróasztalon, ellenőrizzük, van-e elég fény a tanuláshoz, keressünk helyet a laptopnak, amivel a gyerek kapcsolódik az iskolához! Nézzük meg, elég komfortos-e a széke, nem nőtte-e ki az asztalt? Sokszor ilyen apróságok javítása hozza meg a kedvet az íróasztalnál való ücsörgéshez. 

Dekorálni, dekorálni

Ha van rá lehetőség, törekedni kell minél több időt a teraszon tölteni, vagy még jobb esetben a kertben. Az utóbbiban egy trambulin jó szolgálatot tehet – a trambulin és a közös kertészkedés is oldhatja a rendkívüli helyzet miatti szorongásokat, amit sokszor megfogalmazni sem tudnak a gyerekek. Hasonlóan jó ötlet dekorációk készítése, amivel az élet normál menetrendjét is tarthatjuk, például a Húsvétról sem kell lemondanunk.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Scheer Sándor: Nem nyomhatjuk meg a stop gombot

Scheer Sándor: Nem nyomhatjuk meg a stop gombot

Elkerülhetetlen a visszaesés a járvány miatt, de az építőipar nem áll le.

Egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel az idei szemüvegkereteit a Tipton

Egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel az idei szemüvegkereteit a Tipton

...és a kezdeményezés mellé álltak a lencsék forgalmazói is!

Ehhez az ajtónyitóhoz nincs szükség a kezedre

Ehhez az ajtónyitóhoz nincs szükség a kezedre

A karodra viszont annál inkább.

Hirdetés