Hirdetés

Többek között azt is megtudhatod, hogy kik laktak a mostani lakóhelyeden.

Lassan két hónapja, hogy bezárta kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum, viszont egyre szélesebbre tárta azt az online térben. Minden héten új, szórakoztató és ismeretterjesztő tartalmakkal várja az érdeklődőket a múzeum honlapja, valamint a közösségi média platformjai is.

A múzeum régész, történész és művészettörténész munkatársai a home office-ban is élen járnak a tudományos munkájuk népszerűsítésében, a múzeumpedagógusok, múzeumandragógusok pedig folyamatosan a szórakozva tanuláshoz készítenek játékos feladatokat, kvízeket.

Ezen a héten például a Pénztörténeti totót ajánlja mindenki figyelmébe a Magyar Nemzeti Múzeum: a megmérettetésen most a négy fal között tesztelhetik tudásukat az arra vállalkozók. Mielőtt a látogatók a játékos feladatokat megoldanák, folyamatosan építhetik tudásukat az MNM MOZI filmjei segítségével: hetente többször jelentkezik új részekkel Dr. Tóth Csaba előadás-sorozata, a Pénzek színes világa, valamint a Kincsek a Nemzeti Múzeumból, amelyben a filmeken keresztül egyes műtárgyak történetét is megismerheted.

Ha érdekel, hogy kik éltek egykor a mostani lakóhelyeden, vagy hogy milyen érdekességeket rejthet a föld, ahol élsz, akkor a múzeum Régészeti Adatbázisa segítségével utánanézhetsz ennek. A közösségi térben nagy sikernek örvend a My Home Office Challenge | Muti az otthoni munkahelyed! csoport, amelyben te is megmutathatod a többieknek, hogyan telnek a napjaid a karanténban.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Seuso-kincs a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Seuso-kincs a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Seuso-kincs Magyarországra érkezett részét a Magyar Nemzeti Múzeumban állították ki. A kiállítás belsőépítészeti kialakítását, installációját Jerger Krisztina művészettörténész koncepciója alapján a Narmer Építészeti Stúdió tervezte. A KÖZTI Zrt. építészeti tervei ehhez biztosították az építészeti/szakági hátteret. Cikkünk az Octogon magazin 171-es (2021/7-es) lapszámából.

Makovecz a kerítésen

Makovecz a kerítésen

Az „ég és föld közötti építészet” – MAKOVECZ IMRE 1935-2011 időszaki kerítéskiállítás a magyar organikus építészet legnagyobb alakja előtt tiszteleg, halálának 10. évfordulója alkalmából. 

André Kertész képei a Nemzeti Múzeumban

André Kertész képei a Nemzeti Múzeumban

André Kertész ismert, valamint mindeddig nem publikált fotói kerülnek a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményébe

Hirdetés