Hirdetés

Tojás alakú kerti templomot építettek Indiában

Saket Sethi építész Mumbai külvárosában tervezte a Sunoo templomházat.

Hirdetés

Saket Sethi indiai építész templomházat tervezett Mumbai külvárosába. A Sunoo nevű szentélyhez tetőtéri kert és egy privát istentiszteleti tér is tartozik.

A megrendelő, aki nemrég tért haza Hollandiából, a továbbiakban csak virágokkal és zöldségekkel akarta körülvenni magát, mindezt spirituális környezetben – írja a deezen.com.

A ház különleges tetőt kapott - Fotó: Sagar Padwal

A tetőre kertet terveztek kúszónövényekkel kiegészítve, amelyek függönyként lógnak a homlokzatról, kilátással a környező mezőkre.A tetőkert is egyfajta spirituális út - Fotó: Sagar PadwalA Sunoo felidézi a galaxist - Fotó: Sagar Padwal

Maga a Sunoo templomház betonból és alumíniumlemezből készült, hajtogatott tetővel. A magántemplomot csillogó csempékkel burkolta, szem előtt tartva a megrendelő kérését.

A kagylót idéző belső tér

A csempézett falak az egyik oldalon kissé kibomlanak, kinyílnak, felfedve az üvegbejáratot, miközben a spirális tér egy kagyló belsejét idézi. A templom tojás formája a Shiva-lingamra, a hindu vallás szent kővére hasonlít, melyet látogatók úgy járhatják körbe, ahogy a hold a bolygó körül kering.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új díszvilágítást kapott a Gömbkilátó

Új díszvilágítást kapott a Gömbkilátó

Az első Év kilátója díj nyertese világítótoronyként is funkcionál, a kivilágítását egy új, egyedi lámpatesttel oldották meg.  

Hogyan segíti a koncepciópályázat az innovatív lakhatási formákat?

Hogyan segíti a koncepciópályázat az innovatív lakhatási formákat?

Városi koncepciópályázat és cohousing

Idén is lesz Resident Art Fair

Idén is lesz Resident Art Fair

Ne csak értsd a kortárst, vedd is!

Hirdetés