Repülő kabin

Öveket bekapcsolni, a Hello Wood készen áll a felszállásra legújabb designkabinjával.

A Hello Wood építésziroda, amely különleges szállása és épületei mellett jól ismert design kabinházairól is – mint a különleges Sziklák design szálláshelye, a minimalista Kabinka, a földönkívüli Pebble pod vagy a lábakon álló Wauhaus –, most egy minden eddiginél kedvesebb és egyedibb kisházat tervezett és épített megrendelője elképzelései alapján. A Hello Wood Repülő kabinja valóra vált gyermekálom. Lankás zalai dombok ölelésében, hatalmas fák gyűrűjében rejtőzik a pasztellkék, repülőgép formájú házikó. Barátságos íveivel, kerek ablakaival úgy tűnik, mintha egy rajzfilmből kirepülve landolt volna a tisztáson – belépve viszont egy minden szükségessel felszerelt gyerekbirodalom tárul fel.
 


A nem mindennapi kabin ötletével a Hello Wood eddigi legfiatalabb megrendelője kereste meg az építészirodát. A 12 éves Lujzi álma olyan játszós kisház volt, ahová elvonulhat, vagy áthívhatja barátait, és ahol akár aludhat is – a későbbiekben pedig szálláshelyként működhet. Lujzi kisgyerek kora óta szeret utazni, és különösen a repüléseket várta mindig. Innen ered, hogy saját kabinházát is repülőgépformájúként álmodta meg.

Kiforrott elképzelésekkel és papírra vetett tervekkel érkezett már az első egyeztetésekre is. Édesapja támogatásával végigkövette a tervezési folyamatot – izgalmasan más szempontrendszert képviselve, mint az ingatlanfejlesztők. Lujzi ötletéből kiindulva a tervezői elképzelés olyan teljesértékű, funkcionális kisház megalkotása volt, amely inkább emlékeztet szép design játéktárgyra, mint épületre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HELLO WOOD (@hellowood) által megosztott bejegyzés


Funkció és fantázia egysége alakította ki a megvalósult kabin; a kompakt, kedves arányú repülő orrát körablak zárja, szárnyai tágas teraszokat alkotnak, bejárata kis reptéri lépcsősorral érhető el. A belső tér hangulatát a lekerekített formák és a szép farészletek határozzák meg retró repülőgépeket felidézve. Apró konyha, fürdőszoba, beépített íróasztal és pad, továbbá ágy is helyett kapott a kabinban a megrendelő elképzelései alapján. A berendezés különleges elemei a két valódi repülőgépülés és a repülős emléktárgyak, Lujzi és apukája szerzeményei.

„Örömmel vállaltuk a nem mindennapi megbízást. Nagyon izgalmas feladat építészként olyan épületet tervezni, ahol szempont, hogy az aranyos legyen, és érdekes kihívást jelentett a hagyományos építészettechnológiai megoldások – mint vízszigetelés, párazárás, hőszigetelés – integrálása a szabad formába” – meséli Fülöp Tamás, a Repülő vezető építésze.


A Repülő két irányból hajlított formája több mint ezer különböző térbeli elemből állt össze. Az egységes, letisztult szobrászati forma megőrzése érdekében sem csomópontok, sem csatornázás nem kaphatott helyet az épület külső oldalán, ezért „védőburkot” kapott, egy innovatív, vízszigetelő réteget, amely biztosítja az időtállóságát.
 


Lujzi már az otthonos Repülő boldog lakója, és örülne, ha mások is megtapasztalhatnánk, milyen élmény a repülőházban megszállni. Így talán nemsokára az egyik legegyedibb hazai kabinba is foglalhatunk éjszakát.

 

 

Kreatív koncepció: Pados Lujzi, Fülöp Tamás
Design board: Huszár András, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
Felelős tervező: Huszár András, Pozsár Péter
Projekt építész: Fülöp Tamás
Fotók: Darab Zsuzsa
Videó: Épitechture


 

Hello WoodWeb | Instagram | Facebook  

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már szálláshelynek is alkalmas a Hello Wood Kabinkája

Már szálláshelynek is alkalmas a Hello Wood Kabinkája

Az új Kabinka mind a fenntarthatóság, mind a piacképesség tekintetében meghaladja a korábbi modellt.

Lábakon álló kabint épített a Hello Wood

Lábakon álló kabint épített a Hello Wood

Minimál lak új magasságokban – Wauhaus a zalai dombok tetején.

Rangos díjat nyert a Hello Wood

Rangos díjat nyert a Hello Wood

A German Design Council díjazta a Workstation Kabint.

Hirdetés