Fucskó Fanni, a Hello Wood egyik építészének könyvajánlója

Mit olvassunk, ha szakmailag is inspiráló tartalomra vágyunk? Ebben adhat segítséget Fülszöveg elnevezésű sorozatunk, amelyben a Hello Wood és építész barátaik által ajánlott könyveket vesszünk sorra – olyan figyelemre méltó, gondolatébresztő köteteket, albumokat mutatunk be, amelyek témájukban építészeknek és designereknek is érdekesek lehetnek, vagy csak éppen nagyon aktuálisak.

Ezúttal Fucskó Fanni, a Hello Wood egyik építészének könyvajánlóját olvashatjátok David Sax „The Revenge of Analog: Real Things and Why They Matter” vagyis „Az analóg bosszúja” című kötetéről.

 

„Mindenkinek ajánlom David Sax »Az analóg bosszúja« című könyvét. Ez a kötet utazásra visz minket az analóg világba – Sax érdekes történetekkel és meggyőző érvekkel ábrázolja az analóg kultúra újbóli virágzását, trenddé válását a mai, digitális korban is. Engem mindig is vonzott a nyomtatott könyvek illata, a bakelit lemezek sercegése és a kézzel írt levelek varázsa, így számomra e könyv olvasása folyamatos önmagamra ismerés volt. Megerősített a két irány harmonikus összehangolásának fontosságában.

Az analóg és digitális eszközök közötti egyensúly megtalálása az építészetben folyamatos kihívást jelent, amely az innováció és az alkalmazkodás szükségességét hordozza. Az optimális eredmények elérése érdekében nyitott szemlélettel kell hozzáállnunk, és kreatívan kombinálnunk ezeket az eszközöket a tervezési és megvalósítási folyamatokban.” (Fucskó Fanni, építész, Hello Wood)

 


A tisztán digitális élet korlátozott vonzereje
Avagy a kötetről kicsit bővebben

A digitális utópia felé vezető úton egyszer csak különös dolog történt. Elkezdtünk újra beleszeretni azokba az analóg termékekbe és ötletekbe, amelyekről a tech-guruk azt állították, hogy már nincs szükségünk rájuk. Az egykor elavultnak tűnő vállalkozások – a filmes fényképezéstől a bolti kiskereskedelemig – új életre keltek. A jegyzetfüzetek, a lemezek és az írószerek ismét menők lettek.

David Sax egymás után mutatja be azokat a vállalkozókat, kis- és nagyvállalkozásokat is, akik nem appokat vagy virtuális megoldásokat, hanem valódi, kézzelfogható termékeket értékesítő piacokat találtak. Miközben az e-könyvek állítólag átformálják az olvasást, független könyvesboltok nyílnak szerte az országban. Miközben a zene állítólag a felhőbe vándorol, a bakelitlemezek eladásai az elmúlt évtizedben több mint megtízszereződtek. Még az olyan tech-óriások, mint a Google és a Facebook is egyre inkább a tollra és a papírra támaszkodnak, hogy a legragyogóbb ötleteik megszülessenek.

Sax munkája feltárja, hogy az emberek hogyan vásárolnak, hogyan érintkeznek, sőt hogyan gondolkodnak. A pszichológiát és a szemfüles elmésséget első osztályú riportokkal vegyítő Sax megmutatja a tisztán digitális élet korlátozott vonzerejét – és a rajta kívüli valós világ stabil jövőjét.

 

Hello Wood Web | Facebook | Instagram

 

Grafikai kreatív: Sztranyák Zsófia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A városfejlesztés közös felelősségünk | Fülszöveg by Hello Wood

A városfejlesztés közös felelősségünk | Fülszöveg by Hello Wood

Fülöp Tamás, a Hello Wood csoportvezető építészének könyvajánlója

Pályázz a diplomamunkáddal és nyerj! | Hello Wood Diplomadíj

Pályázz a diplomamunkáddal és nyerj! | Hello Wood Diplomadíj

A határidő: szeptember 30., szombat éjfél

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Poligonális kabin marsi környezetben

Hirdetés