Az építő tábor ezúttal Zalahaláp posztapokaliptikus kráterét fogja feléleszteni július 6. és 15. között

Idén júliusban visszatér a Hello Wood nemzetközi építészeti alkotófesztiválja, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyó egyetemi hallgatók, designerek, oktatók és a (fa)építészet iránt érdeklődő kreatív fiatalok. A Hello Wood eddigi legnagyobb és legkülönlegesebb eseményéhez csatlakozhatnak a táborba jelentkezők: egyedülálló helyszínen, a zalahalápi bazaltbánya posztapokaliptikus kráterében 8 napon át több mint 200 nemzetközi részvevővel épülnek meg az izgalmas installációk, amelyet kétnapos zenei fesztivál, a Kráter követ. 

 

Fotó: Glódi Balázs

Az eseményen olyan nemzetközi sztártervezők adnak elő, mint a designer Karim Rashid, a konceptuális térinstallációiról ismert Numen kollektíva, vagy Arthur Mamou-Mani, építész, aki a Burning Man fesztiválokra tervezett installációiról híres. Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

 

Pintér Márton: Tra

Európa legkülönlegesebb (jövő)építőfesztiválja, a Hello Wood Builder Summit július 6. és 15. között életet lehel az elbányászott Haláp bazaltkráterébe. Közel húsz, helyspecifikus, ideiglenes installációval, illetve land art alkotással töltik majd meg a volt bánya területét. Emellett új Hello Wood installáció is készül, egy látványos land art mű, amely központi eseménytérként fog funkcionálni a fesztivál ideje alatt.

 

Neal Lucas: Half of a houseDarin Grozdev: Torii


A pályamunkák közül egy hazai szakemberekből álló zsűri választotta ki azokat a munkákat, amelyek a tábor 8 építő napja alatt megépülnek. Az idei esemény a beavatkozás és a természetesség, a bontás és az építés közötti összefüggéseket vizsgálja, reflektálva a régió ökológiai körülményeire, és ember-környezet-jövő kapcsolatára. A témára reflektáló projektek között a helyi anyagokból kiinduló (Lava Cloud, Half of a House), alternatív építészettel foglalkozó (X space, Bat bazalt), a pavilonokra innovatívan reflektáló (Spaceship, Treeroots) installációk, és land art művek (‘Tra, Torii) is megépülnek.

 

Matteo Fontana & Mattia Mattiuzzi: X Space

A Builder Summit a hagyományos nyári táborokon túlmutató, egyedülálló közösségi élményt ad, amely a részvevőket a „cselekedve tanulás” filozófia elsajátítására, valamint a közös alkotásra és ismerkedésre invitálja. Célja, hogy az építési folyamat az innováció és a tudáscsere fórumává váljon.

Olyan demokratikus kezdeményezés, amely különböző kulturális, tudományos és szakmai háttérrel rendelkező generációk, tervezők és művészek összekapcsolására ad lehetőséget.

Kiss Dorottya: Spaceship Earth

Az alkotótábort a nyár egyik legkülönlegesebb zenei eseménye, a Kráter zárja, amelyet a Hello Wood és a népszerű elektronikus bulikról ismert Katttarzis közösen szerveznek. Az izgalmas DJ lineup mellett olyan hazai fesztiválkedvencek, illetve az elektronikus és hip-hop szcéna feltörekvő előadói lépnek fel mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.
 

Fotó: Glódi Balázs

A Builder Summit alkotófesztivál és a Kráter az elhagyott zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként alkalmazott installáció hosszú távon a bánya turisztikai attrakciója lesz. A terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának.

 

 

Hello Wood Fesztivál meghosszabbított jelentkezési határideje június 11., további információ: ITT 

 

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szeretlek, gyűlöllek, elhagylak, maradok | Fülszöveg by Hello Wood

Szeretlek, gyűlöllek, elhagylak, maradok | Fülszöveg by Hello Wood

Varga Anikó, a Hello Wood belsőépítész tervezőjének könyvajánlója

A lehetetlen és lehetséges határai | Fülszöveg by Hello Wood

A lehetetlen és lehetséges határai | Fülszöveg by Hello Wood

Bedrossian Ádám, építész könyvajánlója

Feléledt a kráter

Feléledt a kráter

Hello Wood Builder Summit TOP 3+1

Hirdetés