A MAST építészei lebegő szigeteket terveztek az egykori milánói homokbánya területére.
 

Milánó önkormányzata megbízta a koppenhágai székhelyű MAST építészstúdiót, hogy alakítsák központi parkká a város elhagyatott homokbányáját. Az építészeti koncepció egy sor épületet foglal magában a bányató peremén, amelyeket egy nyilvános sétány és úszó szigetek csoportja kötne össze.

 

Fotó: Aesthetica

A MAST Architects a milánói Centroparco-t kis csomópontok sorozataként tervezi, amelyekben egy spa, egy étterem és egy csónakkölcsönző állomás is helyet kapna. A fürdő és a csónakkölcsönző állomás úszó alapokra épülne, így a látogatók a tó érintetlen vizéhez és a tavon úszó fás szigetekhez is hozzáférhetnének.

A legnagyobb szigeten egy magasan fekvő amfiteátrumot alakítanának ki, amely egyedülálló helyszínt biztosítana előadások és nyilvános rendezvények számára. A kisebb szigeteket a tófenékhez rögzítenék, de egy korlátozott sugarú körben szabadon sodródhatnának, festői piknikezőhelyek és privát összejövetelek helyszíneként. 
 

Fotó: Slim Studio

Annak érdekében, hogy az épületek harmonikusan illeszkedjenek a természetes környezetükhöz, a MAST Architects előregyártott modulokat használna, amelyek kezeletlen fából készülnek. 

 „Ez az első ilyen jellegű projekt Olaszországban, egy olyan innovatív fejlesztés, amely felszabadítja a hozzáférést az egyedülálló természeti környezethez” – Marshall Blecher, a MAST társalapítója. 

Fotó: Aesthetica

 

MAST Architects | Web | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mandulavirágzás | Patricia Urquiola X Flos

Mandulavirágzás | Patricia Urquiola X Flos

A fenntarthatóság szellemében tervezett lámpatestet a Flos-szal együttműködésben Patricia Urquiola.

Egy szó, mint „100” – BOCCI

Egy szó, mint „100” – BOCCI

A BOCCI „100” névre keresztelt, fújt-üveg függesztékje 2021-ben debütált a Milánói Design Héten.

Gondoskodás 15 percen belül

Gondoskodás 15 percen belül

Interjú Ezio Manzini-vel, a közelség városáról szóló könyv szerzőjével.

Hirdetés