Hirdetés

Elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat a Nokia Skypark irodaház. 

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata „Iroda” kategóriában ítélte oda az első helyet a Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult épületnek. A hazai verseny egyik nyerteseként az irodakomplexum is képviseli Magyarországot a FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi  ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton.Egymás után két rangos elismerést szerzett a Corvin Sétányon tavaly decemberben megnyitott Nokia Skypark. A Futureal-csoport irodaprojektje az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards "Év projektje" díj után elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat Iroda kategóriában a FIABCI magyar tagozatának idén tizenkilencedik alkalommal meghirdetett pályázatán.
Az „Iroda” kategóriában díjnyertes épületet kifejezetten technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre terveztek. A 25 ezer négyzetméteres, több mint 70 millió euró beruházási értékű irodaházban kapott helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központ, ami az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (k+f) központja. A nemzetközileg is elismert, FIABCI-közönségdíjas ZDA-Zoboki Építésziroda által tervezett Nokia Skypark kétszintes lobbival, valamint az első emeleten található belső konferenciaközponttal rendelkezik. A Skypark földszintjén étterem, kávézó és óvoda is helyet kapott.

A BREEAM Very Good minősítést szerzett Nokia Skypark környezetbarát megoldásai közé tartozik többek közt a maximális bevilágítottságot biztosító, motorizált külsőárnyékoló-rendszer, elektromosautó-töltő, zöld tető, kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó, illetve az energiatakarékos gépészeti rendszer. A kétszintes mélygarázsban és a bérlők számára elkülönített parkolóházban összesen több mint 460 gépjármű helyezhető el. Az irodaház bejáratánál egy városi teret alakítottak ki, ahova közel tízméteres platánfákat is telepítettek. A beruházás keretében Andor Anikó tájépítész tervei alapján valósult meg az új irodakomplexumot övező sétány. A Skypark környékén mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.
„Büszkék vagyunk, hogy már két rangos hazai elismerést kapott a digitális korszak elvárásai szerint megvalósított Nokia Skypark, ami a gazdasági válság kitörése óta a magyar irodapiac egyik legjelentősebb bérbeadási tranzakciója. A Corvin Sétány legújabb tagjában több mint 2000 szakember dolgozik a jövő technológiáin” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

A Futureal-csoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Sétány, Közép-Európa legjelentősebb vegyes funkciójú városmegújító fejlesztése, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, 2014-ben pedig megkapta az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tornacsarnokot, zsinagógát és közösségi irodát is díjazott Budapest Főváros Önkormányzata

Tornacsarnokot, zsinagógát és közösségi irodát is díjazott Budapest Főváros Önkormányzata

A Szent Margit Gimnázium tornacsarnoka kapta a Főváros Nívódíját, dicséretben részesült az Eiffel Műhelyház, a Loffice Budapest, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga rehabilitációja és a Bánáti + Hartvig Építész Iroda új székháza.

 2021-ben először: Tájépítészeti Nívódíj pályázat!

2021-ben először: Tájépítészeti Nívódíj pályázat!

A Magyar Tájépítészek Szövetsége szervezésében, 2016-2020 között átadott tájépítészeti alkotásért, vagy elméleti munkáért

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Huszadszor osztották ki az Építőipari Nívódíjakat.

Hirdetés