BigSEE díjat kapott és jelölt az ArchDaily „Év épülete 2022” nemzetközi közönségszavazásán is.

A 3h építésziroda által tervezett Corvin Technology Park elnyerte a BigSEE 2022 Építészeti díjat és jelölt az ArchDaily „Év épülete 2022” nemzetközi közönségszavazásos versenyben.

 


2018 óta kutatják és ismerik el BigSEE díjjal a délkelet-európai régió kreatív projektjeit. Huszonegy országból hat kategóriában – építészet, belsőépítészet, termék- és divattervezés, fa és turizmus dizájn – értékelik a kiválóságokat. A díjazott munkák jól tükrözik a régió kreatív potenciálját és egyedülálló inspirációs forrásként szolgálnak. A Corvin Technology Park így nemzetközileg is jelentős figyelemben és elismerésben részesült – megnyerte a BigSEE Köz,- és kereskedelmi épület kategóriáját.

A világ leglátogatottabb építészeti portálja, az ArchDaily is felfigyelt az irodaházra és jelöltként indította évente megrendezésre kerülő „Building of the Year” versenyén, Irodaház kategóriában. Ahogy korábbi, a hazai jelölteket összegző cikkünkben is írtuk, első körben február 9-éig lehet voksolni a 15 kategóriában jelölt épületekre – a díjat a közönségszavazás során legtöbb szavazatot kapó épület kapja meg.

 


A Futureal Group fejlesztésében 2019-ben megépült irodakomplexum, amely Magyarországon elsőként szerzett WELL minősítést, a józsefvárosi Corvin sétány lezáró végpontján található, így kiemelt szerepe van. Az ideérkező forgalom torkolataként szolgál, városi piazzaként átvezetést biztosít a Corvin sétány és a Szigony utca között. Masszív tömegek játékára épül, jellegzetes lépcsőzetes léptékváltásaival és a homlokzat lyukarchitektúrájával jól illeszkedik a szomszédos épületekhez. Igazi minőségi irodák kaptak itt helyet, amelyek kialakításakor a dolgozók jóllétére és a fenntarthatóságra nagy hangsúlyt fektettek.

„Úgy tűnik, az általunk tervezett irodaházak nem pusztán munkahelyek, hanem egyben irányítják a környék életét is. A Corvin Technology Park irodaház sem kivétel ez alól: a Corvin sétány végénél a hömpölygő emberáradat az épület passzázsrendszerén keresztül jut el a közeli metróállomáshoz. Hisszük, hogy az udvarok, terek változatos egymásutánisága a városi életteret gazdagítja” – nyilatkozta Gunther Zsolt, a 3h építésziroda társalapítója.

 

3h építésziroda | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A minősítés a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

A felújított szárny három kiállítással nyílt meg, melyek július 21-től látogathatók.

Aranyat ért a MOME Campus épületegyüttese

Aranyat ért a MOME Campus épületegyüttese

Az A’Design Award versenyének Golden Award díját hozta el.

Hirdetés