Hirdetés

BigSEE díjat kapott és jelölt az ArchDaily „Év épülete 2022” nemzetközi közönségszavazásán is.

A 3h építésziroda által tervezett Corvin Technology Park elnyerte a BigSEE 2022 Építészeti díjat és jelölt az ArchDaily „Év épülete 2022” nemzetközi közönségszavazásos versenyben.

 


2018 óta kutatják és ismerik el BigSEE díjjal a délkelet-európai régió kreatív projektjeit. Huszonegy országból hat kategóriában – építészet, belsőépítészet, termék- és divattervezés, fa és turizmus dizájn – értékelik a kiválóságokat. A díjazott munkák jól tükrözik a régió kreatív potenciálját és egyedülálló inspirációs forrásként szolgálnak. A Corvin Technology Park így nemzetközileg is jelentős figyelemben és elismerésben részesült – megnyerte a BigSEE Köz,- és kereskedelmi épület kategóriáját.

A világ leglátogatottabb építészeti portálja, az ArchDaily is felfigyelt az irodaházra és jelöltként indította évente megrendezésre kerülő „Building of the Year” versenyén, Irodaház kategóriában. Ahogy korábbi, a hazai jelölteket összegző cikkünkben is írtuk, első körben február 9-éig lehet voksolni a 15 kategóriában jelölt épületekre – a díjat a közönségszavazás során legtöbb szavazatot kapó épület kapja meg.

 


A Futureal Group fejlesztésében 2019-ben megépült irodakomplexum, amely Magyarországon elsőként szerzett WELL minősítést, a józsefvárosi Corvin sétány lezáró végpontján található, így kiemelt szerepe van. Az ideérkező forgalom torkolataként szolgál, városi piazzaként átvezetést biztosít a Corvin sétány és a Szigony utca között. Masszív tömegek játékára épül, jellegzetes lépcsőzetes léptékváltásaival és a homlokzat lyukarchitektúrájával jól illeszkedik a szomszédos épületekhez. Igazi minőségi irodák kaptak itt helyet, amelyek kialakításakor a dolgozók jóllétére és a fenntarthatóságra nagy hangsúlyt fektettek.

„Úgy tűnik, az általunk tervezett irodaházak nem pusztán munkahelyek, hanem egyben irányítják a környék életét is. A Corvin Technology Park irodaház sem kivétel ez alól: a Corvin sétány végénél a hömpölygő emberáradat az épület passzázsrendszerén keresztül jut el a közeli metróállomáshoz. Hisszük, hogy az udvarok, terek változatos egymásutánisága a városi életteret gazdagítja” – nyilatkozta Gunther Zsolt, a 3h építésziroda társalapítója.

 

3h építésziroda | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Koncepcióterv készült a győri Dunapart hasznosítására

Koncepcióterv készült a győri Dunapart hasznosítására

A 3h Építésziroda koncepciója az önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázatra készült.

Nemzetközi elismerésekben részesült a Corvin Technology Park

Nemzetközi elismerésekben részesült a Corvin Technology Park

BigSEE díjat kapott és jelölt az ArchDaily „Év épülete 2022” nemzetközi közönségszavazásán is.

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Közzétette a teljes listát a Mies Alapítvány, melyhez az építész stúdió és a Dobrosi Architects is csatlakozott.

Hirdetés