Hirdetés

MOME Diploma 2015 - Hegedűs Alexandre Thomas

Hegedűs Alexandre Thomas építőművész MA diplomamunkája egy kilátótorony tervezése a Népsziget déli csücskén lévő gyalogos híd pesti hídfőjénél. 

Hegedűs Alexandre Thomas építőművész MA diplomamunkája egy kilátótorony tervezése a Népsziget déli csücskén lévő gyalogos híd pesti hídfőjénél. Koncepciója a kilátók tervezésének fordított megközelítése. Legtöbb esetben eme építmények tervezését a sziluettjükkel kezdik, Hegedűs Alexandre Thomas ezt a folyamatot belülről kezdte el kigondolni.Kívülről egy egyszerű formát mutat, mely befelé megy át egy szabadabb struktúrába. A torony magassága 110 méter, ahová lépcsőkön lehet feljutni, mely a torony belső magja. Adott magasságban irányított kilátású szintek vannak. Célja, hogy egy városi környezetben soha nem látott nézőpontokat adjak az emberek számára.

témavezető: Csomay Zsófia

konzulens: Czapek Ádám

forrás: MOME
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Retro táska és fellépő Csacsi a MOME hallgatóitól

Retro táska és fellépő Csacsi a MOME hallgatóitól

Mi a közös a következő formatervezői és textiltervezői hallgatói munkában? Mindkettő egy-egy gyakorlati problémára kínál megoldást, mindkettő egyszerű, letisztult, takarékos anyaghasználattal – íme a 90-es éveket idéző táska és a fellépőt kiváltó Csacsi.

Segítsünk a pingvineknek utazni!

Segítsünk a pingvineknek utazni!

Asszociatív ügyességi játékot készítettek a MOME hallgatói: a papírpingvineket előbb össze kell hajtani, majd utána a lehető legmagasabb tornyot kell építeni belőlük.

A mentális felfrissülés ideális helyszíne

A mentális felfrissülés ideális helyszíne

A sportolás utáni test igényeit szem előtt tartva tervezett formás széket Kovács Alexandra, a MOME Design Intézet hallgatója. Az ülés még belsőépítészeti megoldásokra is reflektál. 

Hirdetés