A külső restaurálás után megújult a budapesti Szilágyi Dezső téri református templom belső tere is. 

A Pecz Samu tervei alapján 1893 és 1895 között épült templomot 1896 virágvasárnapján szentelték fel. A második világháború alatt megrongálódott épület külső restaurálása 2014-re fejeződött be, mostanra pedig a belső tér is megújult. A belső felújítást a kormány 520 millió forinttal támogatta.

A felújítás részeként helyreállították a templom csaknem 300 négyzetméternyi ablakfelületének mintázatát. Új, mintás terrazzo padlóburkolatot raktak le, amely alatt padlófűtésrendszer és teljesen új elektromos hálózat kapott helyet. A templom fűtése, hűtése és szellőztetése automatizált, a világítás energiatakarékos. Bővítették a mosdót és akadálymentesített mellékhelyiség is készült.

A tervek szerint a közeljövőben a templom északi oldalához egy negyven négyzetméteres helyiséget építenek, ahol baba-mama szoba, turisztikai látogatóközpont és egy kifejezetten a mozgáskorlátozottaknak készülő bejárat is helyet kap.

A hálaadó istentiszteleten Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét június 6-án a megújult Szilágyi Dezső téri református templomban. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyarországi támogatásból mentik meg az erdélyi Tacs református templomának értékes famennyezetét 

Magyarországi támogatásból mentik meg az erdélyi Tacs református templomának értékes famennyezetét 

Mivel a református templom épülete gyakorlatilag menthetetlen, felújítása után a famennyezetet áthelyezik az egykori evangélikus templomba. 

Zoboki: Az építészet lényegében környezetszennyezés

Zoboki: Az építészet lényegében környezetszennyezés

Van pont az Operaház fejújításánál, ahol meg kell kérdezni Yblt, hogy szabad-e? – erről is beszélt a MÉSZ podcastjében.

Hirdetés