Hirdetés

A Hello Wood kabinháza a vörös bolygón.

2040-re valós lakhatási alternatívát kínálna a Marsra érkezőknek a Hello Wood a lapraszerelhető Workstation kabinjai módosított változatával. A magyarokat mindig is vonzotta a világűr, az lett volna meglepő, ha kimaradunk a legújabb űrkorszakból.

Nem véletlenül terjedt el a második világháború idején Los Alamosban kutató magyar fizikusokról a „marslakó” kifejezés: Neumann János, Szilárd Leó, Wigner Jenő és Teller Ede mind világhírű kutatók voltak, utóbbi külön büszke volt nevének angol monogramjára: E.T. Azóta ha önálló űrállomást nem is szereltünk össze, de különböző űreszközöket igen, a Műegyetem Föld körüli pályán missziót teljesítő műholdjáról mi is beszámoltunk tavaly, és a világ eddigi legnagyobb 3D-s térképét is magyar asztrofizikusok hozták létre Hawaii-n. 

És most, miután körbefutott az Abiboo Stúdió egymilliós, önfenntartó „Marsvárosának” terve, hogyan is gondolhattuk volna, hogy kimaradnak ebből a magyarok?

Dehogy maradnak, hiszen elkészült a Hello Wood első látványterve „a Kabint a Marsra” projekt kapcsán.

„A céljuk, hogy 2040-re valós lakhatási alternatívát tudjanak nyújtani a lapraszerelhető Workstation kabinjaik a Marsra érkezőknek – írja a stúdió. – A designstúdiót innovatív megoldásairól ismerhettük meg, így nem meglepő, hogy a hosszútávú terveik között az űrépítészet is szerepel.”

Azért addig is, amíg a szenvicspaneleket hozzáigazítják a Mars légköréhöz, érdemes kipróbálni a Hello Wood kabinházait földi körülmények közt, mondjuk mindjárt a kert vagy a nyaraló végében, ahol talán egy árnyalattal kevésbé menő, mint a Marson, viszont szkafander nélkül is kisétálhatsz kicsit dolgozni benne.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építkezés a Völgyben – Hello Wood Off-Mustra 2020

Építkezés a Völgyben – Hello Wood Off-Mustra 2020

Maradandó installációk, örök élmények az idei HelloWood Off-Mustrán.

Két magyar projekt is bekerült a Deezen Awards 2020 második fordulójába

Két magyar projekt is bekerült a Deezen Awards 2020 második fordulójába

A Gutowski Robert és a Hello Wood is ott van az esélyesek között. 

Nincs találat!

Hirdetés