Hirdetés

A tíz, legrövidebb idő alatt jó megfejtést beküldő versenyző iskolája nyert egy-egy okosbútort.

Hatalmas érdeklődés övezte az MVM online nyereményjátékát. Az energetikai-fenntarthatósági témájú keresztrejtvényt az ország 397 iskolájának közel 2200 diákja töltötte ki. A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

397 magyarországi intézmény összesen 2153 diákja szállt versenybe az MVM Okosbútor online nyereményjátékán, amelyen egy energetikai és fenntarthatósági témájú keresztrejtvényt kellett kitöltenie a tanulóknak. A megmérettetésen a feladványt leggyorsabban helyesen megoldó tíz diák iskolája egy-egy fából készült, nagyméretű, szabadtéri, napelemmel és USB-aljzattal szerelt, telefontöltésre is alkalmas, sötétben pedig hangulatvilágítást adó, művészeti alkotásnak is beillő, a Hello Wood által tervezett KisKígyó fantázianevű okosbútorral lesz gazdagabb.

A keresztrejtvényt összesen közel 400 intézmény diákjai töltötték ki, a versenyzők 28 százaléka budapesti, 72 százaléka pedig vidéki iskolát képviselt. Hibátlan megfejtést 317 diák küldött be, leggyorsabb tanulója révén pedig az alábbi tíz intézmény lett a verseny nyertese:

  • Sármelléki Általános Iskola
  • Horváth Mihály Gimnázium (Szentes)
  • Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
  • Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium
  • Energetikai Technikum és Kollégium (Paks)
  • Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  • Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium
  • ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium (Szombathely)
  • Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Az első helyezett 1 perc 40 másodperc alatt fejtette meg, és küldte be a rejtvényt. Hat diák két percnél kevesebb idő alatt oldotta meg a feladványt. A leggyorsabbak a Móricz Zsigmond Református Kollégium tanulói voltak, akik közül többen is a kétperces időn belül válaszolták meg hibátlanul a kérdéseket. Az energetikai témájú tesztre az www.mvmokosbutor.hu oldalon található tudástárból készülhettek a diákok.

„Az MVM Csoport Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, a legnagyobb energetikai tudásközpont is egyben – mondta Jákó Eszter, az MVM Zrt. csoportszintű kommunikációs igazgatója. – Társaságcsoportunk kiemelten kezeli az energetikai innovációk támogatását, illetve az energetikához kapcsolódó ismeretterjesztést, edukációt.

Az MVM Csoport fontos társadalmi célja, hogy a fiatal generáció körében is népszerűsítse az energetikával kapcsolatos témákat, segítse az információáramlást és a tudatos energiafelhasználás térnyerését. A tavalyi nagysikerű okosbútor-pályázat után nem volt kérdés, hogy idén is folytatjuk az iskoláknak szóló programunkat”.

A tíz darab, KisKígyó fantázianevű bútort a Hello Wood tervezte és gyártotta. A kültéri bútorok moduláris felépítésűek, variálhatóságuk miatt bármilyen helyszínen könnyen elhelyezhetők. Az ergonomikus kialakítású térbútor 10 méter hosszú, acél vázszerkezettel, keményfa borítással és funkcionális ülőfelülettel rendelkezik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fából függönyt?

Fából függönyt?

Miért ne!

Medvét láttak Kelenföldön!

Medvét láttak Kelenföldön!

Hatalmas piros macikkal újít az Etele Plaza.

A bútor neve: kíváncsiság

A bútor neve: kíváncsiság

Interaktív könyvespolc Japánból.

Hirdetés