Újabb budaparti irodaház kapta meg környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát.

Az ily módon „zöld” épületté nyilvánított BudaPart CITY, a városnegyed legújabb, state-of-art megjelenésű újgenerációs irodaháza, melyet a többszörösen díjazott Fazakas Építésziroda Kft. tervezett. A 2021 második negyedévében átadott épület 19 760 négyzetméter bérbeadható területtel a tavaly átadott legnagyobb területű irodaház az országban.

 

Mindkét épület közös előnye ezeken felül a BudaPart páratlan lokációja, ami azon túl, hogy a Duna közelsége pozitívan hat az épület használók munkahelyi közérzetére, a Time Out magazin értékelése alapján a világ legmenőbb városnegyedei közé sorolt Újbudához tartozik, olyan értékek alapján, amelyek egyaránt jellemzik a kerületet és a BudaPartot is: az élhető, szerethető, fenntartható életterek és szolgáltatások összesége.

A délbudai üzleti negyedben található BudaPart CITY irodaházat a BudaPart GATE-hez hasonlóan azok az innovatív és környezettudatos megoldások jellemzik, amelyek mindkét épület esetében hozzájárultak a LEED rendszer arany fokozatú minősítésének megszerzéséhez. Többek között az energiahatékony gépészeti- és homlokzati rendszerek, az energiatakarékos világítási rendszer, a víztakarékos csaptelepek, és öntözőberendezések, az elektromos autótöltők, az energiafogyasztó rendszerek teljeskörű és részletes mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok fenntarthatósági elveket figyelembe vevő kiválasztása biztosította a sikeres tanúsítást.
 

„A BudaPart megálmodásakor egy újgenerációs, környezettudatos, szolgáltatásokkal teli városnegyedet képzeltünk el, ahol jó lakni és jó dolgozni. Irodaházaink tervezésekor fokozottan figyeltünk arra, hogy azok hosszútávon kiszolgálják a modernkor igényeit, eleget tegyenek a fenntartható fejlődéssel szemben támasztott követelményeknek, ugyanakkor inspiráló, XXI. századi munkakörnyezetet biztosítsanak” - mondta el Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.

A többszörösen díjazott, Top 3 hazai ingatlanfejlesztő cég között számon tartott Property Market Kft. eddig 1,5 millió m² beépített területet, 55 lezárt projektet, 314 ezer m² kereskedelmi- és irodaterület bérbeadását, valamint 3200 lakás eladását tudhatja maga mögött. A cég első fejlesztése a BudaPart projekt, aminek célja egy unikális, XXI. századi vegyesfunkciós városnegyed létrehozása a Lágymányosi-öbölben, mintegy 54 hektáros területen. A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legkülönlegesebb közparkja, a Kopaszi-gát is.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

A letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára.

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

A környezettudatos építészek versenye Balatonlellétől Keszthelyig tart majd.

Óriástorony szívja magába a szennyezett levegőt Kínában

Óriástorony szívja magába a szennyezett levegőt Kínában

A tesztek szerint jól működik a hatvan méter magas légtisztító torony.

Hirdetés