A letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára.

Kedden átadták az evosoft Hungary Kft., Magyarország vezető szoftverfejlesztő vállalatának új székházát. Ezzel a Siemens Advanta egyik legfontosabb stratégiai partnerének számító cég egy fejlesztési központba vonta össze budapesti tevékenységét.

A WING Zrt. által létrehozott modern, újbudai épület 2021 januárjában nyitotta meg kapuit. Az április 27-én tartott székházavató eseményen beszédet mondott Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. Peter Körte, a Siemens AG technológiai és stratégiai vezetője videobeszédben köszöntötte a résztvevőket, a Siemens Zrt.-t pedig Dale A. Martin távozó elnök-vezérigazgató, és Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. leendő elnök-vezérigazgatója képviselte.

Noah Steinberg, Dr. György László, Petényi István, Jeránek Tamás

A Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában felépült innovatív, hatemeletes, akadálymentesített irodaház közel 22 000 négyzetméter alapterületű, melyből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 19 400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat, kutató laborjaikat. Az épülethez egy 520 férőhelyes, négyszintes mélygarázs is tartozik. A LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján megépült ház megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályoknak, környezettudatos épületgépészeti technológiákkal rendelkezik, és kiváló minőségű anyagokból készült.  

A székházavató ünnepségen Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője elmondta: „Nagy örömöt és egyben számos lehetőséget rejt magában, hogy az informatika és innováció bölcsőjében, a budapesti Infoparkban folytathatjuk tevékenységünket. Méltó helyre kerül szervezetünk, amely tükrözi piaci pozíciónkat. Az elmúlt 26 évben nagy utat tettünk meg, együtt értük el azokat az eredményeket, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Többek között így lehetünk a mai napig hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata. Nemcsak örömmel, hanem bizakodással tölt el, hogy innen építhetjük együtt tovább a jövőt.”

Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán kiemelte:

„A WING célja, hogy olyan világszínvonalú épületeket hozzon létre, amelyek inspiráló környezetet biztosítanak partnerei számára és amelyek hosszú távon is értéket képviselnek. Legújabb ingatlanfejlesztésünk az evosoft új székháza hazánk egyik leginnovatívabb, kutatás-fejlesztési funkcióknak is otthont adó irodaháza, amely hatékony, élhető és méltó munkakörnyezetet biztosít a Siemens leányvállalata, az evosoft Hungary dolgozói számára. A LEED Gold minősítést szerzett környezettudatos épület egyúttal a budai Duna-part látképének meghatározó új eleme.”

Peter Körte, a Siemens AG technológiai és stratégiai vezetője hozzátette: „A Siemens elkötelezett Magyarország irányában: több mint 130 éve számítunk hajtóerőnek az ország modernizálásában. Ezt az elhivatottságot visszük a digitalizáció korában is: a Siemens élharcosa annak, hogy a negyedik ipari forradalomban rejlő lehetőségeket átültesse a gyakorlatba Magyarországon is.” 

Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaságpolitika mindig nyitott lesz az olyan vállalkozások iránt, ahol a magyar munkavállalók megtalálják a számításaikat. Az evosoftnál a munkavállalók 21. századi munkakörnyezetben, magas hozzáadott értéket előállító, versenyképes béreket fizetni képes munkahelyeken dolgozhatnak, amely értéket teremt a magyar családoknak és a magyar gazdaságnak egyaránt.

A beszédeket követően a résztvevők ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg hivatalosan az épületet. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában épülő irodaház méltó helyet és inspiráló környezetet biztosít az evosoft Hungary Kft. szakemberei számára. Kiemelkedő innovációs erőt kölcsönöz a jövőbeli szoftverfejlesztési projektekhez.

Az irodaház hazánk egyik legmodernebb és leginnovatívabb épülete, amelynek fejlesztése során elsődleges szempont volt az épület humán fókuszú kialakítása, valamint a fenntartható működtetése. A fejlesztés átadásával teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja, az Infopark.

Az új irodaépület különlegessége az óriási homlokzati áttörés, amely a letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára. Egyúttal remek kilátást biztosít a belső udvarok és a hátsó irodarészek számára, és természetes fénnyel árasztja el a középső irodaterületeket is. A kellemes térérzethez hozzájárul az épületen belül, valamint a tetőkön és a teraszokon található zöldnövényzet, valamint az épület körül kialakított fásított park is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

A letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára.

Ebben a lakóparkban nincs szükség saját autóra

Ebben a lakóparkban nincs szükség saját autóra

Lakó-ingatlanfejlesztő és autómegosztó együttműködése a Kassák Residence-ben. 

Új csarnokfejlesztés az East Gate Business Parkban

Új csarnokfejlesztés az East Gate Business Parkban

Kilencezer négyzetméterrel bővül a főváros északi régiójának legnagyobb üzleti parkja.

Hirdetés