A formájában a falusi építészet örökségéből merítő ház négy méretben rendelhető.

A hazánkban pár éve berobbant “tiny-house”, kisház mozgalom a tudatosabban élő és építő emberek táborát tömöríti. Egyre nagyobb számban vannak a természetközeli nyaralók és izgalmas lakhelyek szerelmesei, akik arra vágynak, hogy nyaralás közben eltűnjenek a térképről. Nekik szól a Kabinka, a Hello Wood legújabb elérhető árú, szerethető kisháza, amely használható hétvégi szálláshelyként vagy éppen privát munkaállomásként is, de azoknak a cégeknek is tökéletes, akiknek közösségi térre vagy meeting szobára van szükségük.

Egy saját hétvégi ház vagy plusz munkaállomás építése során sok kompromisszumot kell kötni, erre kínál alternatívát a Hello Wood egyszerű, de modern technológiával készülő kisszériás kabinja.  A hazai tervezésű és gyártású Kabinka azoknak szól, akik előtérbe helyezik a gazdaságosságot, az egyszerűséget és a kompakt, de egyben letisztult életmódot is.

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő Kabinka négy méretben, 12 és 20 négyzetméter között rendelhető, kényelmesen elférhet benne egy teakonyha, mosdóhelyiség, kanapé és kályha.

A hűthető-fűthető belső térben egész évben be tudunk rendezni egy kisebbfajta lakást. Nem feledkezhetünk meg a környezetre gyakorolt hatásról sem: az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

A termékfejlesztési folyamat következő lépése a lapraszerelhetőség megvalósítása, hogy akár a megrendelő is összerakhassa előregyártott elemekből. Az okos tervezésen túl ezt az innovatív megoldások használata teszi lehetővé, például az ipari falpanelek alkalmazása design környezetben. Bár még nálunk szokatlan a “szereld magad” megoldás egy kisház esetében, az oktatási tevékenységet is végző Hello Wood hisz abban, hogy mindenki felfedezheti régen elfelejtett érzékeit és képességeit, amikor a fára és az alkotásra fókuszál.

A Hello Wood másik mostani projektje a Workstation, amiből már több példány el is kelt, tárgyaló, dolgozó vagy akár karantén munkahely is lehet belőle. 


Az alap (S méretű) kabin adatai:

  • külső magasság: 4,06 méter
  • alapterület: 12 m2 
  • belmagasság: 3,90 méter
  • további méretváltozatok:  M: 14,9 m2 | L: 17,3 m2 | XL: 20 m2 + 9,6 m2 terasz

Tervező és kivitelező: Hello Wood Kft.

Kreatív koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián

Vezető tervező: Pozsár Péter

Projekt építész: Oravecz Péter
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szeretlek, gyűlöllek, elhagylak, maradok | Fülszöveg by Hello Wood

Szeretlek, gyűlöllek, elhagylak, maradok | Fülszöveg by Hello Wood

Varga Anikó, a Hello Wood belsőépítész tervezőjének könyvajánlója

A lehetetlen és lehetséges határai | Fülszöveg by Hello Wood

A lehetetlen és lehetséges határai | Fülszöveg by Hello Wood

Bedrossian Ádám, építész könyvajánlója

Feléledt a kráter

Feléledt a kráter

Hello Wood Builder Summit TOP 3+1

Hirdetés