Az OPA otthoni irodája San Francisco felett lebeg

Egy hatékony home office mély elmélkedésre és tisztánlátásra ösztönöz, teret biztosítva arra, hogy eltávolodjunk az otthonunktól és a hagyományos irodai közegtől. A San Francisco városa felett lebegő „Aerie” éppen ezeket a tulajdonságokat testesíti meg. 

 


Luke Ogrydziak és Zoë Prillinger, az OPA építészei által tervezett kortárs tér, egy alumíniumból és üvegből készült geometrikusan domborodó szerkezet. A lehengerlő munkaállomást egy négyemeletes ház tetejére tervezték. A vízszintes üvegszalag minimális megszakításokkal fut végig az építmény négy oldalán. A feltáruló panorámával való közvetlen vizuális kapcsolat fokozza a lebegés élményét. 

 

 

„Ennél a projektnél a tervezői válaszunk egy kettős állapot megteremtése: egy fizikai és pszichológiai tér, amely egyszerre kínál tisztaságot és távolságtartást. A tetőre épült otthoni irodában áttekinthetjük a világot, miközben elvonulhatunk a mindennapi kötöttségektől” – írja az OPA.

 

A teljes mennyezet megnyílik az ég felé, a természetes fény elárasztja a helyiséget. „Az égbolt irányából érkező napfény több diffúziós rétegen halad át, hogy egyenletes világosságot eredményezzen. A fény minősége folyamatosan változik, összekötve az enteriőrt a nap mozgásának éves és napi ciklusával” – folytatják az építészek. 

A térben egy hosszú beépített íróasztal, egy kárpitozott nyugágy, egy dohányzóasztal és fotelek kapnak helyet. Mindegyik a kilátás felé fordul.
 


Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő ház négy méretben rendelhető.

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

A Hello Wood Workstation kabinja.

Hirdetés