Hirdetés

Irodai dzsungel

Romhalmazban épített vagány, kortárs irodát az LC Arquitectura.

A córdobai (Mexikó) LC Arquitectura építészstúdiót Jorge Limón Calatayud alapító-építész és ipari formatervező testvére, Adriana Limón Calatayud vezetik. Szenvedélyes, kreatív munkáik frissességet hoznak az építészet és belsőépítészet lakossági, szociális, kereskedelmi és városépítészeti területére. A CR Office projekt keretében a mexikói Veracruzban álló, rommá omlott otthont a modern kortárs szövetébe vonták. Az eredmény egy növényekkel, organikus anyagokkal és fénnyel behálózott, a mexikói népi motívumokat is magánviselő, lenyűgöző iroda lett.

 

 

Az ökológiai szemlélettel tervezett CR Office munkálataiban a megtartani-helyreállítani-felújítani hármas elvét vették alapul. A teljesen leromlott állapotú egykori családi ház vázát megtartották, a szükséges mértékben kiegészítették, enteriőrjébe új, üde belbecs került. A romos falak közé ékelt modern üveg-beton kombináció visszaadja a korábbi hangulatos atmoszférát, egyúttal látni engedi a gazdag természeti környezetet is. Az üveg nemcsak ilyen módon, optikailag nyitja meg az épületet: finom szerkezetével a régi-új szimbolikus kapcsolódásához is hozzájárul.

 

 

Az omladozó, sétányokkal övezett családi otthon nosztalgikus hangulatú, mállott falai ihlették a CR Office tereit, melyek egytől-egyig a természettel való kapcsolódást célozzák. A teljes magasságban beüvegezett, átlátható homlokzaton túl számtalan megoldásban köszön vissza a természet: a látogatót naturális, szoborszerű bútorok és belsőépítészeti elemek, kisebb-nagyobb medencék, burjánzó ösvények, belsőkertek, indaként kanyargó lámpák kísérik át az irodán.

 

 

Az LC Arquitectura a szakmai kreativitást is ösztönzi, amikor az épületbe integrálja a természetet. Az iroda alkalmazottai a munkából feltekintve ringó fűfélék méretes csomóin pihentethetik szemüket, sőt, az üvegfolyosókon, az alattuk elterülő növénytenger fölött lépdelve a „vízen járás” izgalmas érzésébe is belekóstolhatnak. A változatos, kortárs munkakörnyezetet az enteriőr nemes, rusztikus anyagai – a márvány, a hatalmas folyami kőzetek, a robosztus faanyag – teszik teljessé. Az omladozó múlttal kúszónövényként egybeforrt modern környezet zöld, vízcsobogós dzsungelében létezni még munkaidőben is üdítő élmény.

 

 

LC Arquitectura | Web | Instagram

 

 

Forrás: Designboom, Architizier

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Irodai dzsungel

Irodai dzsungel

Romhalmazban épített vagány, kortárs irodát az LC Arquitectura.

Albánia fővárosába tervezne lakótornyot a CHYBIK + KRISTOF

Albánia fővárosába tervezne lakótornyot a CHYBIK + KRISTOF

Nemzetközi pályázaton nyerték a lehetőséget

Louis Kahn, a fény építésze

Louis Kahn, a fény építésze

„A Nap nem tudta, hogy milyen csodálatos, míg nem találkozott a Fallal”

Hirdetés