Hirdetés

Rangos díjat nyert a Hello Wood

A German Design Council díjazta a Workstation Kabint.

Innovatív építészet kategóriában elnyerte a German Design Council 2021-es ICONIC díját a Hello Wood home office megoldása, a Workstation Kabinközölte az építésziroda a közösségi oldalán.

„Néhány hívószó, amivel örömmel előrukkolunk (és nagyon komolyan is vesszük) a Workstationnel kapcsolatban: formabontó design, multifunkcionális, könnyedén telepíthető, fenntartható, hálózatfüggetlen, ügyfélbarát, lapos csomagolás. Hé, nagyvilág, jövünk a kabinjainkkal!” 

A projektről az ICONIC Award honlapján is bővebben írnak, de az Octogonon is foglalkoztunk vele korábban. Itt most legyen elég annyi, hogy a Workstation a Marsra is eljutott már – igaz, csak áprilisban –, és ki is próbáltuk személyesen.

„A Workstationnél elsőre a rafinált, sokszögekből felépített, gömböc-formát idéző design tűnik fel, és ugyanebből fakad a kíváncsiságunk is: mennyire praktikus ez? Nagyon jól mutat a Marson, de jól használható a kertben is: elég neki tíz négyzetméter, befér egy fa alá – ha annak lombkoronája legalább három és fél méter magasan kezdődik –, a legszélesebb pontja is csupán 4,79 méter, azaz teljesen életszerű elhelyezni valahol kissé odébb a háztól, hogy a kabinig megtett úton is elszakadjunk kicsit a korábbi környezettől, és hangolódjunk az újra” – írtuk a tesztünkben.

De milyen odabent? A bejárati ajtó 65 centis szélessége éppen megfelelő; egy profi vízipólós csak oldalazva fér be, de számára úgyis inkább egy kerti medence jelentené a home office-t. Bent vagyunk végre, és magunk is meglepődünk, mennyire tágas a tér.

Az alaprajzon négy szék áll a középre húzott asztal egyik oldalán, míg szemben egy beépített, kétszemélyes pad található. Élőben jól érzékelhetően elég erre a tér, nem válik tőle zsúfolttá a kabin, vagyis a nettó 9,3 négyzetméteres belső tér bőven elég egy embernek, de simán lezavarhatunk benne akár egy hatfős tárgyalást is.

Ehhez nem kell összehúzni magunkat, a belmagasság és a térszerkezet engedi a szabad mozgást, a többfelé „elszórt” ablakok, üvegfelületek pedig mindig nyitnak kifelé is: bőven jut természetes fény, és lényegében minden pontról látszik a kert. Vagy esetünkben a MaxCity, ahová a szabadon látogatható kabint telepítették.

Formabontó designHome office kit - Fotók: Octogon

Bőven van hely mindenre, a padon akár szusszanni is lehet egy félórácskát, miközben a technika is töltődhet az asztal alatti négydugaljas padlódobozból. Ezen kívül a bejárat melletti oszlopon található lámpa- és LED-vezérlés, illetve egy további dugalj, de extraként a mezei LED helyett kérhetünk RGB LED világítást is, külön vezérléssel. (A tesztpéldányban az üzlet biztonsági előírásai miatt nincsenek elektromos kiállások.) A kabin téliesített, a kőzetgyapot hőszigetelés mellett a hűtés-fűtés-szellőzésről a beépített padba rejtett splitklíma gondoskodik.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Élesben teszteltük a home office netovábbját

Milyen érzés a Hello Wood Workstation kabinjában dolgozni? Kipróbáltuk a MaxCity-ben.

Padok a kapolcsi ravatalozóban

Padok a kapolcsi ravatalozóban

Különleges eljárással készített rendhagyó műtárgyat a MOME Építészeti Intézetének csapata.

Két nyertes a Mathias Corvinus Collegium megújuló központjára kiírt pályázaton

Két nyertes a Mathias Corvinus Collegium megújuló központjára kiírt pályázaton

A nyertes épületpályázatok tükrözik a tehetséggondozás szellemiségét és harmonizálnak a városi környezettel.

Hirdetés