A Kabinka tökéletes home office hub a kert végébe, amit most a maga valóságában is kipróbálhatsz az ország legnagyobb lakberendezési bevásárlóközpontjában.

A Hello Wood 2018 óta tervez és épít kisházakat, amelyeknek hitük szerint az alacsony energiafogyasztásuk és környezettudatos kialakításuk okán mindenképp komoly szerepe lesz a jövő lakhatásában. A koronavírus csak még dobott egyet a home office népszerűségén, így az akár a kert végében is felállítható, extra helyiségként szolgáló Kabinka és Workstation Kabin villámkarriert futott be 2020-ban.

Mindkét kisházra felfigyelt a nemzetközi sajtó: pozitív hangvételű cikkek születtek róla a Business Insider, az ArchDaily, a Designboom, az Apartment Therapy, illetve a Design Milk hasábjain is – és hát az Octogon évzáró Design 2020 sorozatába is bekerült. (A Design Milknél ráadásul a Kabinka testvéréről, a Workstationről szóló cikk lett a legolvasottabb 2020-ban enteriőr design témában.)

De még a fenti eredménylistát is tudjuk tromfolni egy jó hírrel: a Kabinkát személyesen is meg tudod nézni március 31-ig a MaxCity-ben. Mert bármilyen mutatós is egy épület a mobil kijelzőjén vagy a laptop monitorján, bármennyi díjat is nyert, azért felhasználóként a személyes tapasztalás az igazi.

Márpedig a törökbálinti lakberendezési paradicsomban pontosan ezt teheted: körbejárhatod, megérintheted a Kabinkát, beléphetsz, felmászhatsz a létrán, elheverhetsz a kétszemélyes matracon, eljátszhatod, hogyan sütnél ott egy rántottát, chillezhetsz a teraszon, távolabb lépve párat pedig elképzelheted az egészet a kerted végében.

Jó eséllyel még a kérdéseidre is mind választ kapsz, köszönhetően a falakra tett tájékoztató rajzoknak és leírásoknak. Vagyis ott helyben – a tapasztaláson túl is – teljes körűen informálódhatsz a Kabinka világáról. Annál is inkább, mert kérhetsz időpontot, amelyet egyeztetve személyesen is segít a Hello Wood a körbejárás során.

Azt pedig mi jegyezzük meg, hogy a design iránt egyaránt elkötelezett Hello Wood és MaxCity ezúttal összetette a két tudást: az építész stúdió röpke három nap alatt összerakta a helyszínen a Kabinkát, nem is akárhogyan: homokdűnével, növényfoltokkal körülvéve valódi hygge/lagom hangulatot teremtett a második emeleti kiállítótérben, míg a MaxCity élt a hatalmas lakberendezési kapacitásával, és az üzleteiben található bútorokkal és kiegészítőkkel rendezték be a Kabinkát.

Azért mielőtt elkezdenéd bepötyögni a naviba, hogy „MaxC...”, még érdemes megtudod a Kabinka néhány fontos vonását. Elsősorban azt, hogy a törökbálinti példány csak egy az ötféle méret közül: a legkisebb hat, a legnagyobb tizennyolc négyezetméter, mindegyik rendelhető terasszal, bent pedig minden megvan, amire egy (mégoly tiny) házban szükség lehet: zuhanyzó és mosdó, főzőfülke, mini nappali és fekvőhely.

Gazdaságos, egyszerű, néhány nap alatt összeállítható, mivel talajcsavarokon áll, arrébb is költöztethető, és valóban egész évben lakható. Ez utóbbira jó példa a (több mint tízféle színben választható) oldalfalat alkotó szendvicspanel, melynek szigetelése egy 15 centis kőzetgyapot szigetelésnek felel meg.

Formájában a falusi építészet örökségéből merít, ellenben él a korszerű technológia vívmányaival, az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

Mivel hűthető-fűthető, és igencsak kompakt, a felhasználásának tényleg csak a fantázia szab határt. Bár – mindenki magából indul ki – mi a home office-t emlegettük, ugyanúgy lehet a pihenés, a kikapcsolódás, a feltöltődés tere is, adott esetben kisebb megbeszélések vagy összejövetelek helyszíne.

Az alap (S méretű) kabin adatai:
külső magasság: 4,06 méter
alapterület: 11 m2 
belmagasság: 3,90 méter

További méretváltozatok: XS: 6,6 m2  I  M: 13,3 m2  |  L: 15,5 m2  |  XL: 17,6 m2 + 23,2 m2 terasz

Tervező és kivitelező: Hello Wood
Kreatív koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
Vezető tervező: Pozsár Péter
Projekt építész: Oravecz Péter
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő ház négy méretben rendelhető.

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Videóval pályázhatsz, a legjobb 40 mehet táborozni.

Hirdetés