Építészeti világelitben a BORD Stúdió épülete

A debreceni Aquaticum strandfürdő arany fokozatot kapott a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó eseményen.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) és a Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Egyesülete (IAKS) szervezésében kétévente kerülnek átadásra a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó építészeti elismerések.

Idén 4 arany, 7 ezüst és 7 bronz fokozat került átadásra Kölnben, egyedüli magyarként a BORD Építész Stúdiót díjazták, Bordás Péter a legmagasabb, arany fokozatot vehette át a debreceni Aquaticum strandfürdő terveiért. A BORD-ot így olyan nemzetközileg is elismert sztárépítész irodák mellett díjazták, mint a Bjarke Ingels Group (CopenHill), a Nikken Sekkei (Ariake Gymnastics Centre) és a Populous (Tottenham Hotspur Stadium).

 

A kedden Köln-ben tartott díjátadó ceremónián a BORD Építész Stúdió nevében Bordás Péter komoly elismerésként köszönte meg a díjat , amelyet a debreceni Aquaticum-mal közös kitüntetésként vett át, október 27-én pedig a nemzetközi IAKS kongresszus keretein belül egy előadást is tart az épületről.

A további nyertes projekteket bemutató videók megtekinthetőek itt.

A BORD Építész Stúdió által tervezett debreceni Aquaticum Standfürdőt az OCTOGON 161-es (2020/5-ös) lapszámában mutattuk be részletesen Martinkó József írásával. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Egy jó koncepció megborzongat"

Hogyan indult a DECODE-díj, és mire számíthatunk az idén?

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára.

Már elérhető az idei DECODE pályázati kiírása

Már elérhető az idei DECODE pályázati kiírása

Fiatal alkotók munkáit várják építészet és művészet kategóriában.

Nincs találat!

Hirdetés