A debreceni Aquaticum strandfürdő arany fokozatot kapott a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó eseményen.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) és a Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Egyesülete (IAKS) szervezésében kétévente kerülnek átadásra a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó építészeti elismerések.

Idén 4 arany, 7 ezüst és 7 bronz fokozat került átadásra Kölnben, egyedüli magyarként a BORD Építész Stúdiót díjazták, Bordás Péter a legmagasabb, arany fokozatot vehette át a debreceni Aquaticum strandfürdő terveiért. A BORD-ot így olyan nemzetközileg is elismert sztárépítész irodák mellett díjazták, mint a Bjarke Ingels Group (CopenHill), a Nikken Sekkei (Ariake Gymnastics Centre) és a Populous (Tottenham Hotspur Stadium).

 

A kedden Köln-ben tartott díjátadó ceremónián a BORD Építész Stúdió nevében Bordás Péter komoly elismerésként köszönte meg a díjat , amelyet a debreceni Aquaticum-mal közös kitüntetésként vett át, október 27-én pedig a nemzetközi IAKS kongresszus keretein belül egy előadást is tart az épületről.

A további nyertes projekteket bemutató videók megtekinthetőek itt.

A BORD Építész Stúdió által tervezett debreceni Aquaticum Standfürdőt az OCTOGON 161-es (2020/5-ös) lapszámában mutattuk be részletesen Martinkó József írásával. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen lesz a Debreceni Innovációs Központ

Ilyen lesz a Debreceni Innovációs Központ

Épül a start-uposok és kutatók ideális találkozási helye Debrecenben.

Le a játszóterekkel!

Le a játszóterekkel!

A lázadó felkiáltás csak első olvasatra tűnik bizarrnak. A követelés valójában abszolút logikus, sőt mi több: nagyon is gyerekbarát.

TOP TRIÓ | CAN Architects

TOP TRIÓ | CAN Architects

TOP TRIÓ elnevezésű sorozatunkban mindig egy-egy általunk felkért építésziroda fejti ki a véleményét három kedvenc épületéről – építészek építészekről.

Hirdetés