Az utca szolgáltatóinak videói és fotói segítségével ismerkedhetünk meg kedvenceink dolgos mindennapjaival.

Amellett, hogy az utca szolgáltatói vallanak arról a közösségi média felületein, miért éppen a Bartókon nyitottak üzlete, vagy melyik termékükre éppen a legbüszkébbek, a Bartók Béla Boulevard szolgáltatói, vendéglátóhelyei két-két napra birtokba veszik az utca közösségimédia-csatornáit, írják a közleményükben.

Az Egy kérdés – Egy válasz nevet viselő kezdeményezés során első ízben a K.A.S. Galériát kérdezték meg arról, melyik eddigi kiállításukra a legbüszkébbek.

Mint a közösségi média csatornáin a válaszból kiderült, az elmúlt több, mint 30 évben átlagosan évi 15 kiállítást rendeztek, az így megtartott mintegy 500 kiállításból pedig nehéz kiemelni egy kedvencet. Éppen ezért egy friss kiállításra esett a választásuk, amelyet 2020-ban, a pandémia ideje alatt rendeztek meg Válogatás az elmúlt 30 év műtárgyaiból címmel a K.A.S. Gyűjtemény mintegy 30 éves anyagából szemezgetve. A gyűjtemény egy korszak lenyomata a gyűjtő, mecénás és a K.A.S. Galéria tulajdonosa, Nyakas Ilona szemszögén keresztül. Ahogy pedig ő maga megfogalmazta:

„Függő vagyok. Művészetfüggő. Nem akartam magamnak műveket venni. Nem vagyok felhalmozó típus. Az első vétel szinte szándékom ellenére valósult meg. Történt ugyanis, hogy 1986-ban O.P.G. éjjel 2-kor becsöngetett, és közölte, hogy megfestette élete legjobb képét. Becipeltük ketten a méretes képet, majd a munkán kívül a taxit is kifizettem.”

Mint hozzátette, olyan művészbarátokkal indult a dolog, akiknek szűk volt a kalitka. 1989-ben a rendszerváltás pillanatában indította be Nyakas Ilona a K.A.S. Galériát, mellyel eredetileg az állami mecenatúra és az önmagát menedzselni nem tudó művészek közötti űrt kívánta kitölteni.

Legközelebb a Hadik Kávéház, majd a Kelet Kávézó és Galéria válaszait olvashatjuk el néhány izgalmas, a helyekről készült fotó társaságában: előbbi azzal büszkélkedik majd, menyire hálásak a vendégek, hogy az ételek mellé irodalmi kvíz is kerülhet a rendelésnél, utóbbi pedig az elvitt és cserébe hozott könyvekre a legbüszkébb. De az is kiderül például, hogy mi volt a legszívmelengetőbb vásárlói visszajelzés a pandémia óta a Faur Zsófi Galéria számára.

Február elejétől a Bartók Béla Boulevard szolgáltatói két-két napra átveszik az irányítást a BBB közösségimédia-felületei felett. Elsőként az Óvóhely Kultúrbunker, majd a Kredenc Műterem életébe engedtek bepillantást. Az Óvóhely az egyik videójában például körbevezette a látogatókat, akik így az egyébként homályba merülő színpad mögötti világot is megismerhették, de azt is megtudhattuk, mi az a verzsákbamacska. A Kredenc Műterem pedig egyenként bemutatta, milyen workshopokból lehet válogatni náluk, például online képzésen kóstolhatunk bele az ötvösmesterségek valamelyikébe.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szaúd-Arábia külföldieknek is megnyitja az ókori Hegra városát

Szaúd-Arábia külföldieknek is megnyitja az ókori Hegra városát

A monumentális sírépítményéről ismert ókori város a nabateus civilizáció egyik legnagyobb régészeti helyszíne.

A Müpa frissített arculatában az épület is hangsúlyosabban jelenik meg

A Müpa frissített arculatában az épület is hangsúlyosabban jelenik meg

Kreativitást, rugalmasságot, bizalmat fejez ki a Müpa frissített arculata.

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Izgalmas sétákat és művészeti eseményeket ajánl a látogatóknak a Bartók Béla Boulevard

Ismét jön a színes Bartók Béla úti forgatag, érdemes lesz kilátogatni.

Hirdetés