A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja Ferencz Marcel, YBL díjas építésszel.

Max City és a Hello Wood közös, ötrészes podcast-sorozatának negyedik részében Fekete Mátyás és Ferencz Marcel, YBL díjas építész és a Napur építésziroda tulajdonosa, Huszár András, építész, a Hello Wood társalapítója Marcel építészeti pályájáról, az eddig bejárt szakmai útról, az építészet objektivitásáról, illetve szubjektivitásáról beszélgettek, valamint szóba kerültek a jövőbeni lehetőségek és kilátások is! A Design Hét alatt, az Ökomenikus Segélyszervezet irodájának kertjében felállított Pebble podban rögzített széria további részeiről is olvashatsz majd az OCTOGON online-on – „maradj velünk”!
 


Építészként milyen út vezetett a kezdetektől a jelenig? Hogy indult Marcel pályafutása és egyáltalán, mi fogta meg az építészetben? Szóba kerül az is, hogy mennyire objektív vagy szubjektív maga az építészet. Továbbá, hogy mennyire fontos az építészetben a filozófiai alap, amivel az építész vagy építésziroda rendelkezik.

Lényeges megérteni, hogy az építészeti pályázati projektek nem a pályázók közötti versenyzésről szólnak, nem szabad ezzel a szemléletmóddal pályázatokon indulni. Egyre több helyen oktatják és alkalmazzák azt, hogyan tervezhető meg előre egy-egy építészeti projekt tervezési folyamata – ez pedig a kivitelezés gyorsaságára és minőségére is hatással van. Érdekességként felmerül az is, hogy minél nagyobb egy építészeti projekt, annál nehezebb – sokszor kvázi lehetetlen – a kivitelezési fázisban módosításokat eszközölni.

Vajon milyen időtávon, napi hány óra munkával lehet felérni a csúcsra? Erről és munkamorálról, teherbírásról is megosztja gondolatait Marcel. Végül a jövőbeni lehetőségekről és kilátásokról beszélgettünk a podcastben, ami minden kezdő és fejlődő építésznek hasznos lehet!
 

Hallgasd meg te is!
 

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
Max City | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Dubajban is érdeklődnek a magyar környezettudatos otthon iránt

Dubajban is érdeklődnek a magyar környezettudatos otthon iránt

A MAGYAR FÉSZEK+ a Dubai Expón is feltűnhet.

Mies van der Rohe Díjra jelölték a Puskás Arénát is

Mies van der Rohe Díjra jelölték a Puskás Arénát is

A KÖZTI által tervezett stadion a hatodik magyar épület, amit idén jelöltek a rangos díjra.

Folytatódik a kecskeméti egyetem campusának bővítése

Folytatódik a kecskeméti egyetem campusának bővítése

A második ütemben egyebek mellett megvalósul majd a kollégium épülete, közösségi, szabadidős terek is.

Hirdetés