Köller Dalma, kommunikációs menedzser könyvajánlója.

Mit olvassunk, ha szakmailag is inspiráló tartalomra vágyunk? Ebben adhat segítséget most induló Fülszöveg elnevezésű sorozatunk, amelyben a Hello Wood és építész barátaik által ajánlott könyveket vesszünk sorra – olyan figyelemre méltó, gondolatébresztő köteteket, albumokat mutatunk be, amelyek témájukban építészeknek és designereknek is érdekesek lehetnek vagy csak éppen nagyon aktuálisak.

Ezúttal Köller Dalma, kommunikációs menedzser könyvajánlóját olvashatjátok a Charlie Porter „What Artists Wear” című kötetéről.

„Izgalmas, szubjektíven válogatott merülés a témában: mit árul el a művészek ruhatára az alkotómódszereikről, a magánéletükről és a művészi meggyőződésükről. Intenzíven gondolatébresztő és inspiráló analízis nem kizárólag a (kortárs) művészet vonatkozásában, de önmagunkkal kapcsolatban is. Kifejezetten ajánlom építészeknek, de kifejezetten nemcsak nekik.” (Köller Dalma, kommunikációs menedzser)


Részben szerelmes levél, részben stílustanulmány
Avagy a kötetről kicsit bővebben

A What Artists Wear című könyvben a kritikus és művészeti kurátor Charlie Porter friss, szemfelnyitó utazásra visz minket a művészek ikonikus öltözékein keresztül, amelyeket a stúdióban, a színpadon, a munkahelyen, otthon és a szabadidejükben viselnek. Yves Klein makulátlan öltönyeitől Yayoi Kusama és Cindy Sherman kaleidoszkópszerű öltözékeikig; Andy Warhol jellegzetes farmerjától Charlotte Prodger alkalmi ruháin át, Porter fürkésző tekintete varázslatos, sokatmondó részleteket fedez fel a ruhákon, amelyekkel találkozik, és újfajta képet alkot a művészekről és a saját öltözködésünkről.

A What Artists Wear részben szerelmes levél, részben stílustanulmány fotókkal, egyszerre kézikönyv és kiáltvány, radikális, élvezetes útmutatás, amely arra ösztönöz, hogy új szemmel lássuk a világot – és nagyobb örömöt és lehetőséget találjunk a ruhákban, amelyeket viselünk.


„What Artists Wear” című kötetet erre a linkre kattintva tudjátok megrendelni a kiadó Penguin Random House oldalán.

 

Hello Wood Web | Facebook | Instagram


 

Grafikai kreatív: Sztranyák Zsófia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIX.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIX.

Gresa Márton New (is always) better című festménye

Kimondott képek

Kimondott képek

Helyzetjelentés a Mesterséges Intelligenciáról

ELASTIC SCALE | Kőszeghy Flóra kiállítása

ELASTIC SCALE | Kőszeghy Flóra kiállítása

Szeptember 13-án a FUGA-ban nyílik meg az építész-képzőművész legújabb kiállítása

Hirdetés