BREEAM Communities International minősítésre regisztrálták a HB Reavis projektjeit.

A HB Reavis ingatlanfejlesztő csoport BREEAM Communities International minősítésre jegyeztette Pozsony belvárosában épülő projektjeit. A fejlesztések számos előnnyel járnak majd a közösség számára a zöld területektől a népszerű szolgáltatásokon át a közlekedésig, a Nove Nivy kerület ráadásul az első városi terület a világon, amit erre az elismerésre jegyeztettek. A fejlesztő további nagyléptékű projektjeit, így az Agora Budapestet is regisztrálta a minősítésre. A BREEAM Communities minősítési rendszer a brit Building Research Establishment kezdeményezése, amely a nagyméretű fejlesztések fenntarthatóságát méri és minősíti. Míg a szokásos BREEAM minősítési rendszer egyetlen épületet értékel, a közösségi alapú BREEAM Communities nagyobb léptékű beruházásokra összpontosít, és azok átfogó környezeti hatását vizsgálja.  Felméri az egyes projektek társadalmi és gazdasági jóllétre, természeti erőforrásokra, energiafelhasználásra, infrastruktúrára, lakhatásra és gazdasági létesítményekre gyakorolt hatását, miközben egy keretrendszert is biztosít a tervezéshez. A minősítési rendszer nemzetközi változatát 2017-ben vezették be.

8 fejlesztés 230 000 négyzetméteren

A cél, hogy a teljes Nove Nivy kerület megszerezze a BREEAM Communities nemzetközi minősítést, magába foglalva a jövőben épülő Twin City Tower-t, a nemzetközi Stanica Nivy buszpályaudvart és bevásárlóközpontot, új irodafejlesztéseket, közcélú infrastruktúrát, közlekedési hálózatot és új zöldterületeket. A 230 000 m2-en elterülő Nove Nivy kerületben összesen nyolc fejlesztés valósul majd meg, és a jelenleg elhagyott területek újjászületését követően a szlovák főváros új, pezsgő üzleti és közösségi központjává válik. 

Grillezés és meeting a tetőteraszon

A HB Reavis nemrég kezdte meg a kerület legújabb fejlesztésének, a 133 000 m2-es Stanica Nivy építési munkálatait, amely egy regionálisan is jelentős bevásárlóközpontot, A kategóriás irodákat, újjáépített buszpályaudvart és modern piacot is felölel. A fejlesztés részeként két futballpálya méretű városi tetőkertet is létrehoznak, ami nemcsak a város zöldterületet arányát növeli, de egyedülálló üzleti és szabadidős találkozópontként is szolgál majd. Az itt lakó, dolgozó, vagy épp ide látogató emberek finomat ebédelhetnek barátaik vagy munkatársaik társaságában, üzleti megbeszélést tarthatnak a fűben ülve, vagy akár sportolhatnak is az ebédszünetben. A piacon megvásárolt friss élelmiszereket a tetőkertben elhelyezett grillezőkön akár meg is lehet majd sütni. Sőt, a környékbeli iskolák akár osztályteremként is használhatják a tereket. 

A londoni Benoy és a helyi Siebert+Talas építészirodák által tervezett projekt a város új központja lesz: a trendi üzleteket, az egyedülálló szolgáltatásokat és a széles gasztronómiai kínálatot könnyen elérik az emberek a tömegközlekedés és kerékpárutak fejlesztése miatt. 

A BREEAM a világon legszélesebb körben elterjedt minősítő rendszer az épületek fenntarthatóságának értékelésében. A BRE erőfeszítéseinek köszönhetően világszerte nagymértékben javult az épületek színvonala, valamint a fenntartható fejlesztésekkel érintett környékek lakóinak életminősége. A csaknem 30 éve létező BREEAM 78 országban van jelen, nemrég továbbfejlesztett, egységesített minősítési rendszerének köszönhetően pedig ez a szám tovább növekszik. A HB Reavis egyik legjelentősebb, Varsó központjában épülű Varsó Torony Európában elsőként elnyerte a WELL Building Institute™ nemzetközi WELL Core & Shell előminősítését, ami szintén bizonyítja a fejlesztőcég teljes körű elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Az egyik legújabb zöldépület-minősítési rendszerről ír Vértesy Mónika épületminősítési tanácsadó a TSPC oldalán.

A CTP összes hazai épülete megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt

A CTP összes hazai épülete megkapta a BREEAM In-Use tanúsítványt

Közülük a CTPark Győr – GYR1 jelzésű épület a legmagasabb pontszámmal rendelkező hazai BREEAM In-Use épület.

Csocsó helyett zeneszoba - a HB Reavis pozsonyi központjában jártunk

Csocsó helyett zeneszoba - a HB Reavis pozsonyi központjában jártunk

Open office, de másként: növények, fókuszszobák, világos terek és nyugalom. 

Hirdetés