A bank közel 20.000 négyzetméternyi irodaterületet bérel majd.

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Raiffeisen Bank az Agora Budapestbe költözik. Az új bérleti megállapodás méretét tekintve a HB Reavis történetében és a 2018-as magyarországi irodapiacon is az egyik legnagyobbnak számít: a bank közel 20.000 négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra az Agora Towerben, a városléptékű beruházás első épületében.

A HB Reavis irodatér-tanácsadás üzletága, az Origameo már a kezdetektől fogva közreműködött a bank számára előnyös munkahelyi környezet felmérésében. Szakértőik vezetői workshopokkal, interjúkkal, kérdőívekkel mérték fel az ideális munkakörnyezetre vonatkozó igényeket. A felmérést speciális, modern, szenzoros térkihasználtság-vizsgálatokkal is kiegészítették. Az eredményeket az Origameo nemzetközi szakértői csapata elemezte: többek között szociológusok, pszichológusok, matematikusok és adatelemzők dolgoztak azon, hogy az egész szervezet számára megtalálják a lehető legjobb munkavállaló-központú környezetet.
 
„A megfelelő szerződéses feltételeken túl a kiváló helyszín és a beköltözés időpontja voltak a legfontosabb szempontok a döntési folyamat során. Két jelenlegi székhelyünk összevonásával jelentősen javul majd a kommunikáció, és hatékonyabb lesz az üzleti területek közötti együttműködés is” – mondta Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója.

Agora Tower Budapest
 
A tárgyalások során az ingatlanfejlesztő vállalat első számú szempontja az ügyféligények felmérése és támogatása volt. Napjaink HB Reavis épületeinek tervezése a “Munkahely mint szolgáltatás” „Workplace as a Service” nevű koncepció alapján történik, amely magába foglalja az Origameo szolgáltatást, a HubHub co-working irodát, az intelligens épület-megoldásokat (mint pl.: okos parkolás, és épületbeléptető rendszer, épületszenzorok), valamint az aktív épület-üzemeltetést (közösségi programok és szolgáltatások, pl.: kerékpár- és autómegosztás). Ezek a szolgáltatások az épületek felhasználóit helyezik a középpontba, és arra törekednek, hogy a munkahelyi élmények gazdagításával egyszerre reagáljanak az ügyféligényekre és különböztessék meg a vállalatot az egyre növekvő versenyben.
 
A tranzakció fontos mérföldkő a HB Reavis számára mind nemzetközi, mind helyi szinten: a Raiffeisen Bank az Agora Budapest első épületének közel 60 százalékát foglalja majd el 2020 elején.

forrás: sajtóközlemény

Háttérinformáció az Agora Budapestről

Az Agora Budapest egy új városközpont lesz a Váci úti irodafolyosó szívében, fenntartható, kortárs építészettel, hívogató zöldfelületekkel, és tágas közösségi terekkel: az üzleti és a közösségi élet színtere is egyben.
 
A neves londoni Make Architects és a hazai Finta Stúdió által megálmodott fejlesztés több mint 130 000 négyzetméter bérbeadható területű, prémium kategóriás irodát és sokszínű szolgáltatásokat foglal magába: helyet kap itt többek között a HB Reavis közösségi iroda szolgáltatása, a HubHub, emellett éttermek, bárok, kávézók, szupermarket, edzőterem, fodrászat, tisztító, és sok más üzlet szolgálja ki az itt dolgozók és a környéken élők igényeit, munkaidő után is.
 
A több fázisban megvalósuló komplexum első épületei 2019 év végén és 2020 első felében készülnek el, míg az Árpád-híd menti második fázis átadását 2022-23-ban tervezik.
 
Az épületegyüttes fenntartható működtetése és kivitelezése érdekében azokat BREEAM és WELL alapelvek szerint építik meg. Ezek mellett az irodapiacon egyedülálló módon a HB Reavis ambíciója a teljes beruházást felölelő BREEAM Communities és az épületekre vonatkozó BREEAM New Construction nemzetközi zöld minősítések együttes megszerzése.

www.agorabudapest.com

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

A projekt mindkét épülete, az Agora Tower és az Agora Hub is.

Az Agora Budapest ad otthont a Raiffeisen Bank új székházának

Az Agora Budapest ad otthont a Raiffeisen Bank új székházának

A bank közel 20.000 négyzetméternyi irodaterületet bérel majd.

Bethlen követének az 1600-as évek elején épített kriptáját találták meg

Bethlen követének az 1600-as évek elején épített kriptáját találták meg

Szövérdi Gáspár János és családja kriptáját a székelyföldi Gyulakután találták meg.

Hirdetés