A projekt mindkét épülete, az Agora Tower és az Agora Hub is.

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport Agora Budapest projektjének két épülete, az Agora Tower és az Agora Hub aranyfokozatú WELL előminősítést kapott. Az elismerés azt igazolja, hogy a HB Reavis sikeresen ülteti át a gyakorlatba az emberek jó munkahelyi közérzetére fókuszáló, emberközpontú fejlesztési koncepcióját.

Az aranyfokozatú WELL előminősítés azt bizonyítja, hogy a HB Reavis kiemelkedő szintű építési normákat alkalmaz, hiszen ezt az előminősítést egy folyamatosan ellenőrzött minősítő rendszer alapján ítéli oda az emberközpontú irodaházaknak az International WELL Building Institute (IWBI).

Az Agora Budapest jelenleg az alapterületét tekintve a legnagyobb épület Magyarországon, amely megszerezte ezt az előminősítést.

Az aranyfokozatú WELL előminősítés elnyeréséhez mindkét épületnek igen szigorú méréseknek kellett megfelelnie a tiszta levegő, a víz, a megfelelő fényviszonyok, az egészséges étkezés, a komfort, a fitnesz, a mentális állapot stb. terén. Rendszeresen ellenőrizték például a víz és a levegő, valamint az éttermek által kínált ételek minőségét.

Az első lépés mindig a társadalmi és környezeti felelősség átgondolása 

Az Agora Hub és az Agora Tower egyaránt kiemelkedően magas pontszámot ért el a BREEAM értékelésén is, amely a világ vezető épület-fenntarthatósági minősítési rendszere. 2019 végén az egyik épület a kiemelkedő, a másik a kiváló szintű BREEAM Construction előminősítést nyerte el. Ezt az előminősítést az alapján ítélik oda, hogy az adott ingatlanfejlesztés tervezési és kivitelezési fázisai milyen hatással lesznek a környezetre. Az Agora Budapest emellett az első olyan kereskedelmi célú épület Magyarországon, amely elnyerte a BREEAM Community előminősítést is. Ez a minősítés azt jelzi, hogy

a HB Reavis számára nemcsak a projektjeihez kapcsolódó üzleti partnerek és más közösségek támogatása fontos, hanem azok minél szorosabb bevonása is a tervezés és megvalósítás fázisaiban egyaránt. 

Az első beköltözők már javában élvezik a produktivitást ösztönző, kellemes munkahelyi közérzet előnyeit

A Raiffeisen Bank már elfoglalta az új irodáit az Agora Tower nemrég átadott épületében, így a pénzintézet munkatársai már nap mint nap megtapasztalhatják, hogy milyen egy ilyen emberközpontú kialakítású és számos kényelmi szolgáltatást nyújtó irodaházban dolgozni.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Kormánytámogatással erősíthet Skandináviában a KÉSZ Metaltech

Százmilliót költhet nemzetközi marketingre a KÉSZ Csoport tagvállalata.

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

Aranyfokozatú WELL előminősítést kapott az Agora Budapest

A projekt mindkét épülete, az Agora Tower és az Agora Hub is.

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Szenzoros adatelemző technológia segítségével optimalizálják a munkakörnyezetet.

Hirdetés