Összeszedtük a következő hetek legjobb programjait, hogy az Építészet Világnapja ne egy formális ünnep legyen.

Ma van az Építészet Világnapja, amelyet 1998-ban hozott létre az Építészek Nemzetközi Szövetsége (VIA), hogy felhívja a figyelmet az ember környezetét meghatározó módon alakító építészetre. Azóta sok minden változott, többek között egyértelművé vált, mennyire fontos az építészetben a környezettudatosság, merthogy a teljes környezeti terhelés mintegy 40 százaléka az építészethez kapcsolódik. Ezért is ajánljuk a Paulinyi & Partners első nyitott iroda programját:

Október 17.: A jövőtudatos építészet kulisszatitkai

És még csak az sem igaz, hogy egy átlagos felnőtt keveset tehet a környezettudatos építészetért, ugyanis (a saját lakása energetikai korszerűsítésén túl) elviheti például a gyerekeit az ArchiKidsre, ahol a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedhetnek. Szinte minden gyerek előbb épít (és bont!) színes tornyokat, ám az ArchiKids ennél tovább is megy, többek között partnerként kezeli a gyerekeket a városi tér kialakításában.

Október 25.: ArchiKids Budapest

Irodákról sokat beszélünk (és sok időt töltünk bennük), ám az OfficeXPO-n most csavarnak egyet a témán: olyan előadókat hívnak meg, akik őszintén mesélnek az elbaltázott kivitelezésről, elégedetlen munkatársakról, elszámolt irodaház fejlesztésről vagy a karácsonyi csőtörésről. Merthogy ezekről a bakikról ritkán beszélünk, pedig egyszerre tanulságosak és szórakoztatóak.

Október 18.: Office FvckUp Day

Nézzünk szét belsőépítészeti, lakberendezési vonalon is, méghozzá a Bálnában, ahol a kétnapos Caracalla Design Daysen megismerhetjük a vezető lakberendezési- és design-márkák legizgalmasabb újdonságait, innovációit. A CCD ezen felül a hagyományainak megfelelően idén is otthont ad egy nemzetközi világmárka, az Atim magyarországi debütálásának.

Október 25-26.: Caracalla Design Days

Ne feledkezzünk meg a Bauhaus emlékévről sem, száz éve indult útjára a németországi iskola, amely felbecsülhetetlen hatást gyakorolt a designra világszerte. Egy aprósággal mi is hozzájárultunk a mozgalomhoz, ugyanis egy közös ötletelés nyomán – amelynek részleteiről itt olvashatsz – megszületett a Tipton-féle design-szemüvegkeretek új variánsa:

Október 10.: Bauhaus100 x OCTOGON by Tipton
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Komolyzene a lobbiban

Komolyzene a lobbiban

A Hard Rock Hotel Budapest különleges Virtuózok programokkal és ajánlattal várja vendégeit és a nagyközönséget.

Eleven Ősz: három nap és megannyi kultúra

Eleven Ősz: három nap és megannyi kultúra

A Bartók Béla Boulevard utcái, közterületei, vendéglátóhelyei, galériái és kreatív műhelyei ismét megtelnek kultúrával.

Hirdetés