Hirdetés

Az ATENOR, a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett belga ingatlanfejlesztő, büszkén jelenti be, hogy a Bécsi úton épülő RoseVille „A+” kategóriás irodaháza elnyerte a BREEAM „Excellent” minősítést. A kiváló szint elérése fontos lépés a fejlesztés számára, és egyben elismerése a projekt környezettudatos megoldásainak. A RoseVille szerkezetépítési munkálatai javában zajlanak, az épület átadása 2022 harmadik negyedévében várható.

 


A BREEAM a világ vezető fenntarthatósági minősítő rendszere az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja a független szervezet, a BRE (Építési Kutatóintézet) által kidolgozott szabványok alapján. A rendszer környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság szempontjából egyaránt elemzi az épületfejlesztést. A fejlesztés alatt álló RoseVille építészeti koncepciója, tervei, valamint fenntartható és zöld megoldásai révén érte el a BREEAM „Excellent” minősítési szintet.

„Az ATENOR célja a holnap városának megvalósítása: egy olyan városé, amely ellenállóbb, befogadóbb, vonzóbb, jobban alkalmazkodik lakóinak igényeihez és ezért öröm benne élni”

– nyilatkozott Borbély Zoltán, az ATENOR magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Figyelembe véve a jövő kihívásait, ezt csakis zöld és fenntartható módon érhetjük el. Az ATENOR-nál ezért épületeinket az ENSZ Fenntartható fejlődési céljaival összehangolva hozzuk létre.”

A prémium kategóriás RoseVille irodaházat földszint plusz 3 emelettel, két mélygarázs szinttel, 315 parkolóhellyel, a legmagasabb műszaki minőségben építik meg. A zöld tanúsítványok mellett kiemelt figyelmet kapott az akadálymentességet fókuszba helyező Access4You Arany fokozatú minősítésének megszerzése. A fejlesztés elsődleges szempontja, hogy olyan emberközpontú munkahelyek jöjjenek létre, amelyek szervesen illeszkednek a történelmi településképbe, és modern ékszerdobozként szolgálják az ideköltöző cégek igényeit és fejlődési törekvéseit.

 

A RoseVille irodaházat az Artonic Design Építész Stúdió tervezte. A projekt közös kizárólagos bérbeadást a Cushman & Wakefield és az Eston International végzi.

 

Az ATENOR a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Célunk, hogy várostervezésünk és építészeti megközelítésünk által megfelelő megoldásokat nyújtsunk az új követelményekre, melyeket a városi és professzionális életben bekövetkezett fejlesztések eredményeztek. Ezen szemlélet alapján az ATENOR nagyobb kivitelezésű ingatlanprojektekbe fektet be, melyek nagyon szigorú követelményeknek felelnek meg mind helyszín, gazdasági hatékonyság és környezetvédelmi szempontból.
Reuters ATE0.BR – Bloomberg: ATEB BB

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

BREEAM Excellent előminősítést kapott a Váci Greens E épülete

BREEAM Excellent előminősítést kapott a Váci Greens E épülete

Ez már a hatodik, BREEAM minősítéssel rendelkező épülete a TIBA Építész Stúdiónak.

Az Atenor új lakóingatlanokat fejleszt Budapesten

Az Atenor új lakóingatlanokat fejleszt Budapesten

A Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

Campussá fejlődik a BakerStreet projekt

Campussá fejlődik a BakerStreet projekt

Az újbudai beruházásban A+ kategóriás irodák és kereskedelmi egységek is épülnek. 

Hirdetés