Hirdetés

A Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

A Tóváros-projekt 92 183 négyzetméteres lakóterület fejlesztésére alkalmas. Az első fázis már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, a projekt további fázisait később engedélyeztetik.

A Tóváros Dél-Budán, a 11. kerületben található, egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben van a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Budapest belvárosából - írja az MTI.

A tájékoztatás szerint 2022 nyarán várható az első ütem átadása, amely 3-4 épületet, és épületenként 30-40 lakást jelent. Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A cég a fejlesztést azzal indokolta, hogy a budapesti lakópiac jelentős ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a vírusválság óta, és a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában.

Az új vétellel együtt az Atenor fejlesztés alatt álló európai projektjeinek száma 32-re nőtt, ami közel 1,3 millió négyzetméter. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

A cég bevételei az egyes fejlesztési projektekre külön-külön létrehozott projektcégeken keresztül folynak be az anyavállalathoz, a belga Atenor SA-hoz. Az Atenor S.A. 2019-es bevétele 107 millió euró volt. A magyarországi projektcégek 2020-as árbevételének összesítése márciusban zárul. Az előzetes adatok szerint 25-30 milliárd forint, azaz 71-86 millió euró között alakult a magyarországi árbevétel tavaly.

XI. kerületi BakerStreet irodapark

Jelenleg Magyarországon 4 irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. Ebből 130 ezer négyzetméter a XIII. kerületi Váci Greens irodapark, 72 ezer négyzetméter a VIII. kerületi Aréna Business Campus irodapark, 15 ezer négyzetméter az óbudai RoseVille irodaház, és 40 ezer négyzetméter a XI. kerületi BakerStreet irodapark. A Tóváros lakóprojekt plusz 92 ezer négyzetmétert jelent, így a folyamatban lévő iroda-, és lakóingatlan-fejlesztések együtt 350 ezer négyzetmétert tesznek ki - közölték.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építőipari bravúr a Telekom székház

Építőipari bravúr a Telekom székház

Az Év Ingatlanfejlesztése a Telekom székház. Összeszedtük, hogy mi minden teszi azzá. 

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Megkezdődött a LIVING ernyőmárka második lakóprojektjének kivitelezése a XIII. kerületben. 

Hirdetés