Hirdetés

​A nemzetközi építőanyagipari csoport, a CRH Részvénytársaság a mai napon jelentette be, hogy befejeződött a Holcim Észak-Duna régió felvásárlása. (x)

Hirdetés

A nemzetközi építőanyagipari csoport, a CRH Részvénytársaság a mai napon jelentette be, hogy befejeződött a Holcim Észak-Duna régió (Holcim Bécs, Holcim Szlovákia, Holcim Magyarország Kft, ecorec, TransPlus és Pultrans) felvásárlása. A tranzakció egy világméretű megegyezés részeként jött létre, melyben a CRH 6,5 milliárd euro értékben vásárolt meg bizonyos vagyontárgyakat a Lafarge  és a Holcim csoporttól. A mai nap egy fontos mérföldkő a Holcim Észak-Duna régió számára, melyben az eddigi legnagyobb tranzakció részeként a szlovák, a magyar és az osztrák érdekeltségei csatlakoznak a CRH Csoporthoz. 

A CRH ezen üzleti döntése  a régióban elért kiemelkedő eredményekbe vetett egyértelmű bizalmát jelzi. A CRH részeként, az újonnan megvásárolt cégek hozzáférést kapnak a közös tudásanyaghoz, a legjobb gyakorlatokhoz,  a szélesebb CRH csoport szakértelméhez és innovációihoz.

Albert Manifold, a CRH Részvénytársaság vezérigazgatója így fogalmazott: “Szeretettel üdvözöljük, a mai napon a CRH-hoz csatlakozó, 15 ezer új munkatársunkat. Szaktudásukat és tehetségüket a meglévő munkatársi bázisunk erejével egyesítve, a CRH egy lépéssel közelebb kerül azon céljához, hogy a világ vezető építőanyagipari vállalatává váljon. A most megvásárolt üzletrészek földrajzilag kiválóan illeszkednek a CRH jelenlegi működéséhez és saját területükön mind kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezen magas minőségű üzletrészek intergrációja -melyekre a megfelelő időpillanatban, vonzó értéken  tettünk szert-erősíteni fogja a jelenlétünket néhány kulcsfontosságú piacon, emellett új platformokat biztosít a stratégiai növekedéshez. Növekedésünk elősegíti majd hatékonyságunk fejlesztését, az innováció felgyorsítását és vevőink számára még kiválóbb szolgáltatás biztosítását”.Globálisan a tranzakció megduplázza a CRH cementtermelési kapacitását és kibővíti kavics és a készbeton portfólióját.  Ennek eredményeképpen a CRH lesz a világon a harmadik legnagyobb szereplő az építőanyag piacon és a második az adalékanyagok területén. 

A 685 helyszínen és 11 országban  újonnan szerzett működő egységeket a CRH a vezérigazgató és egy senior operatív csoport által közvetlenül felügyelt jelentési struktúrába integrálja. A 15 ezer új munkatárssal a CRH létszáma 91 ezerre nő.  

A CRH részvényesei még 2015 márciusában jóváhagyták a tranzakciót, az Európai Bizottság jóváhagyása pedig áprilisban történt meg. (x)

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építészhallgatói

Elsők között tesztelik az új tervezőprogramot a Műegyetem építészhallgatói

A BME és a szingapúri Digital Blue Foam közti partnerségi megállapodásnak köszönhetően.

Meglepetés a Pesti Broadway szomszédságában

Meglepetés a Pesti Broadway szomszédságában

Hard Rock Hotel az Ó utca sarkán.

Balázs Mihály és Nagy Bálint kapta a Kotsis Iván-érmet

Balázs Mihály és Nagy Bálint kapta a Kotsis Iván-érmet

A MÉSZ keddi díjátadóján.

Hirdetés