Hirdetés

Csupa zöldség...

Máray Mariann gyerekkönyv illusztrátor képei a Kornél kávézóban.

Máray Mariann többszörösen díjazott gyerekkönyv-illusztrátor Nem játszunk az étellel! című kiállítása 2020. május 20-án nyílik meg a Kornél kávézóban. Az alkotót – aki négy gyereket nevel – a vegetatív piaci szereplők papírra vetése során nem az motiválta, hogy rádöbbentse a gyerekeket: a zöldség a földben terem, és nem a Lidl polcain – az ok sokkal prózaibb, viszont igaz, hogy a gyerekeknek nagy szerep jutott benne...
 

 

Máray Mariann az elmúlt években sikerrel szerepelt könyvterveivel magyar és nemzetközi pályázatokon, illetve kiállításokon (Milu’s Dog – Compostela-díj, While you are Asleep és All the lonely people – Silent Book Contest döntősök, Utazz Bálnabusszal! – Bolognai Illusztrációs Kiállítás), jelenleg a szerzői könyv és a silent book műfaja foglalkoztatja.

Mariann négy gyermeke közül a legkisebb óvodás, a legidősebb önálló színtársulatot vezet. Ideje semmi, elszántsága és tehetsége a végtelenhez konvergál. Mivel pont heti 3x30 perce maradt csak úgy rajzolni a gyerekek mellett, elhatározta, hogy egy évig heti 3 rajzot csinál zöldség-gyümölcs témában, és megnézi, hogy ez mit hoz a konyhára. A fogadalmat szigorúan tartotta, az eredmény pedig magáért beszél: a legkevesebb (vagy talán a legtöbb?) az a több, mint ezer követő, aki rákattant a néha mufurc, néha kacér, néha vidám kertlakókra. Ami a hivatalos elismerést illeti, az antropomorf zöldséges képek idén bekerültek a Bolognai Nemzetközi Könyvvásár Illusztrációs kiállítási anyagába, aminek következtében egy francia játékgyártó, a Djeco kártyát csinál a közel 100 darabos sorozatból, egy japán múzeum pedig matrica és képeslap formájában árulja őket.

 

 

A megnyitó 2022. május 20-án, 19 órakor lesz a Kornél Galériában, a Kosztolányi Dezső tér 11-13-ban. A kiállítás interaktív meghosszabbításaként a megnyitó és a zöldekkel való koccintás előtt,

16:00-tól Mariann élőben fest egy zöldséges képet a KORNÉL kirakatában.

Az akció kintről és bentről is nézhető, és kérdezni is lehet a műhelytitkokról! Saját zöldség-gyümölcs smoothiek is elkészíthetők lesznek helyben, érdemes időben érkezni! 

 

 

2022. május 20. péntek, 16:00 interaktív kirakat, 19:00 kiállításmegnyitó
A kiállítást megnyitja Zöldi Anna építészeti szakíró, kulturális újságíró

 

 

Máray Mariann | Web | Facebook | Instagram 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az „új normális” épületek már köztünk vannak

Az „új normális” épületek már köztünk vannak

Te felkészültél a változásra?

Az építészlaptop, amit bárhová magaddal vihetsz

Az építészlaptop, amit bárhová magaddal vihetsz

A Lenovo ThinkPad P53s mintha direkt építészeknek készült volna.

Más-más zenét hallgatnátok, fülhallgató nélkül? Mostantól nem probléma

Más-más zenét hallgatnátok, fülhallgató nélkül? Mostantól nem probléma

Kókai András (MOME Formatervező Tanszék) diplomamunkája.

Hirdetés