Magyar siker a világ legnagyobb építészeti reprezentációs versenyén

Rangos elismerést nyert a Modelart Presentation magyar csapata a New York-i székhelyű Architizer idén elindított Vision Awards programján. A vezető nemzetközi építészeti platform az építészeti fotók, vizualizációk, rajzok mellett most először az építészeti maketteket is díjazta. Több, mint 50 országból 30 kategóriában többszáz pályamű érkezett.

 


A fizikai modellek kategóriában a 3 nyertes mellett (stúdió, diák, szabadúszó) összesen heten kaptak „Special Mention” elismerést, köztük a Modelart Presentation csapata (olvasd el a velük készült korábbi interjúnkat ITT), a Benoy London számára készített Økern Sentrum makettel. A díjazott alkotások a Visions of Architecture első kiadványában, a hamarosan megjelenő, puha borítójú antológiában lesznek nyomtatásban is láthatók.

„Nagyon örülünk az elismerésnek és érezzük a munkáink iránti, egyre nagyobb nemzetközi figyelmet. Ez a díj is mutatja, hogy a digitális forradalommal párhuzamosan mennyire megnőtt a fizikai makettek népszerűsége” – fogalmazott Uzoni Pál, a Modelart Presentation alapítója.


A rövid videóban látható makett valójában két egységből áll: egy 1:000 léptékű átnézeti makettből, amely az oslói beruházást a környezetével együtt ábrázolja, illetve egy 1:200 léptékű projekt makettből, mely közelebbről mutatja be a vegyes funkciójú épületegyüttest.

 


A látványos makett sokféle technikával készült a 3D modellezéstől kezdve, a hagyományos asztalosipari eljárásokon, a kézi csiszoláson, a sorjázáson, a festésen, a CNC-maráson, az UV-nyomtatáson, a lézervágáson, és a 3D nyomtatáson keresztül a programozott hidraulikus mozgásokig, valamint a hűtött, vezérelt LED-világításig. A makettbe épített szenzorok és számítógépek biztosítják a zavartalan és kifinomult működését. 

 

 

Olvasd el erre a linkre kattintva az „Akik csúcsra járatják a makettkészítést” című korábbi interjúnkat Uzoni Pál alapítóval és Nemes Balázzsal!Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Akik csúcsra járatják a makettkészítést!

Akik csúcsra járatják a makettkészítést!

A Modelart Presentation maroknyi csapata Sopronból hódítja meg a világot – ha makettről van szó, náluk nincs lehetetlen. Interjú!

Legótelep

Legótelep

A háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelye

A háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelye

Makettkiállítás 2.0 a Virág Benedek Házban.

Hirdetés