Közösségi design a Plante.-tól.

Két új, design kaspócsaláddal rukkolt elő a Plante., Budapest első slow növényboltja. Az Urban és az Earth kaspók, a világjárvány idején debütáló, hazai tervezésű és gyártású, kézzel készült, minőségi design darabok. 

„Közösségi” kaspók

A Plante.-t alapító, két fiatal vállalkozó nő, Tóth Kata és Klenovszki Mimi már 2015. óta virágokkal és növényekkel foglalkozik. A kaspók születésekor a lányok egybegyúrták a növényes közösség évek alatt hozzájuk érkező visszajelzéseit, valamint a saját elvárásaikat egy kaspóval szemben.

A növénytartókat így, közösségi segítséggel, a Plante. lányok tervezték. A gyártás is itthon zajlik: a magyar kerámiaművesség hagyományaira építve, ugyanakkor a modern technológiákat is szem előtt tartva, egy hazai porcelán manufaktúra kézzel készíti őket.

Világjárvány és botanikai boom

Ahogy a COVID19 hatására mind több időt töltöttek otthon az emberek, egyre több lakásban kezdtek el sorakozni a növények a polcokon. A zöld levelek jótékony hatása testnek és léleknek is érzékelhetővé vált: a felszabadult szabadidőt kitűnően lehet kamatoztatni a szobanövény kertészkedés terén. Egy-egy új levél megjelenése, a növény fejlődésének látványa pszichésen támogatást nyújt a bezártságban, jobb lesz tőle a kedvünk és hatékonyabban dolgozunk, ha szobanövényekkel vesszük körbe magunkat. A növények tökéletes otthonának, a megfelelő kaspónak a megtalálása azonban világjárványtól függetlenül is kihívást jelent, hát még a hirtelen megnövekedett számú növényimádó felbukkanása idején! Ezért születtek meg a magyar tervezésű és gyártású Plante. kaspók a COVID idején.

Az Urban kollekció

Design, praktikum

Az Urban prémium kaspócsalád kitűnően illik a modern otthonokba. A kaspók felszíne a picit sötétebb samott foltok mentén kidudorodó, egyúttal izgalmas és természetes textúrájú. Olyan, amit jó megfogni, kézbe venni, hiszen minden darab egyedi, kézzel készül. Egyszerre élettel teli, friss és mai, ugyanakkor mégis időtlen: évek múlva is kedvenc darab lesz a nappaliban vagy az ablakpárkányon. Négyféle matt színben, három méretben kapható – a család legkisebb, mini tagja fölül, míg a medium és maxi méretek alul kaptak egy peremet. Minden méret és szín illik egymáshoz.

Az Earth kaspók három természetes földszínben és három praktikus méretben készülnek. A kaspócsaládot az időtlen design, a modern formák és letisztult színek jellemzik, így örök érvényű, stílusos darabok, passzoló alátéttel. Ugyanakkor ez az alátétes kaspó kollekció hiánypótló funkcionalitással bír, mert a szobanövényeket közvetlenül bele is lehet ültetni. A ‘mix and match’ jegyében a színeket és a méreteket bárhogyan vegyíthetjük, biztosan passzolni fognak egymáshoz.

Az Earth kollekcióHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Urban és Earth, a hazai tervezésű design kaspócsaládok

Urban és Earth, a hazai tervezésű design kaspócsaládok

Közösségi design a Plante.-tól.

A harmadik hullám megakasztotta az Építészszalont

A harmadik hullám megakasztotta az Építészszalont

Elhalasztják Ekler Dezső csütörtökre kitűzött építészet-hermeneutikai előadását.

Új időpontban a Budapest100!

Új időpontban a Budapest100!

Májusról szeptemberre tolódik.

Hirdetés