Augusztus végéig látható a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, dizájntematikájú rendezvénysorozata. 

Augusztus végéig látható a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, dizájntematikájú rendezvénysorozata. A hazai alkotók mellett cseh, lengyel, német, magyar, osztrák,  román, svájci, szlovák és szlovén bútor-, textil- és tárgytervezők mutatkoznak be. Az idei kiállításhoz egy progresszív ékszerválogatás és tárgyfotótárlat is kapcsolódik. Júliusban és augusztusban időszakban három, a szakma és a laikusok számára egyaránt izgalmas szakmai tárlatvezetéssel valamint egy finisszázzal egybekötött programmal készülnek a szervezők.

A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 9 ország több mint 150 dizájnerének tárgyai kapnak helyet. A régiós – cseh, lengyel és szlovák – tervezők munkái mellett első ízben láthatók német, osztrák, román, svájci és szlovén alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak. A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfajok határmezsgyéjén egyensúlyozó egyedi alkotások is szerepelnek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak. 

A Határtalan Design kiállításon – a korábbi évek gyakorlatához igazodva – idén is bemutatkoznak a tárgy- és formakultúrához szorosan kötődő más műfajok képviselői is. A hatalmas anyaghoz kapcsolódva tárgyfotósok és ékszertervezők kapnak lehetőséget. 
Az ékszertervezők kiválasztásában neves kurátorok vettek részt: Cornelie Holzach, a pfrozheimi Schmuckmuseum igazgatója, Spengler Katalin művészeti író, gyűjtő, Lipóczki Ákos, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Tanszékének vezetője, a H6 ékszertervező csapat, az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői , valamint a Határtalan Design kiállítás kurátorai, szervezői. A válogatott ékszertervezők mustráján kívül külön egységként látható a müncheni Pinakothek der Moderne után először Budapesten az Academy of Fine Arts and Design in Bratislava, Studio S+M+L_XL – Metal and Jewel által rendezett izgalmas Új Konstelláció / New Constellation című kiállítás.A fotókiállításon közel húsz – neves hazai és nemzetközi magazinoknak, kiadóknak dolgozó –, sok esetben díjnyertes alkotó munkáit felvonultató szelekcióban a műfaj szinte teljes spektrumát megismerhetik az érdeklődők. A kizárólag a tárgyakra fókuszáló művészi igényű fotóktól kezdve, az egyes gyártók karakterét, stílusát hangsúlyozó katalógus és imázsfotókon át, a komplett történeteket elmesélő „editoriálok” egy-egy eleme is látható.

A másfél órás vezetések során a látogatók nem csupán a kiállított tárgyakat ismerhetik meg alaposabban, de az azokat jegyző tervezőket, a Határtalan Design Díj idei nyertes munkáit,  az egyes vendégországokra jellemző formatervezési sajátosságokat, sőt  a kiállítás szervezésének, megvalósításának hátterébe is bepillantást nyerhetnek. A programok remek lehetőséget kínálnak arra is, hogy a kapcsolódó tárlatoknak köszönhetően a kortárs ékszertervezés legújabb irányzataiba, és a tárgyfotózás legfrissebb trendjeibe is bevezetést kapjanak. 

A tárlatvezetések időpontjai: 

Július 17. 16:30 - 18:00
A vezetést tartja: Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a kiállítás kurátorai, szervezői A vezetés nyelve magyar, igény szerint német fordítással

Augusztus 2. 16:30 - 18:00 
A vezetést tartja: Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a kiállítás kurátorai, szervezői A vezetés nyelve magyar, igény szerint angol és német magyarázattal 

Augusztus 16. 16:30 - 18:00 A vezetést tartja: Slézia József, PhD Habil, művészettörténész, egyetemi docens, Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a kiállítás kurátorai, szervezői
Augusztus 26. 16:00-18:00
Finisszázs: közreműködik a Góbi Rita Társulat
A záró vezetést Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a kiállítás kurátorai, szervezői tartják

A vezetések a kiállításra szóló belépőjeggyel látogathatók. 

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat 2004 óta Szigeti Szilvia textildizájner és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében és rendezésében valósul meg.

Nyitva: 2018.06.15 – 08.26. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 – 18.00
Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milyen messze van Debrecen Párizstól?

Milyen messze van Debrecen Párizstól?

Közelebb, mint gondolnánk. Párizsi absztraktok címmel ötven év után először a debreceni MODEM-ben látható a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulás, az Abstraction-Création munkáiból válogatott tárlat.

Hímezzünk-hámozzunk

Hímezzünk-hámozzunk

A Ludwig Múzeum Lassú élet. Radikális hétköznapok. című kiállítása a záróhéten izgalmas programokkal várja a lassulásra vágyó látogatókat.

Mi készül az 59. Velence Biennálé magyar pavilonjába?

Mi készül az 59. Velence Biennálé magyar pavilonjába?

Látogatás Keresztes Zsófia műtermében

Hirdetés