A magyar grafika ikonikus tervezői és tipográfiai játéka
 

A Budapest Design Week 20. évfordulója alkalmából idén októberben az elmúlt két évtized nagy designpillanatai kerülnek reflektorfénybe. A program keretében a magyar tervezőgrafika és tipográfia egyik felejthetetlen, ikonikus megmozdulása is újjáéled, a 2012-től 2014-ig tartó FontFront tervezői verseny.


A Halasi Zoltán grafikus, tipográfus, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok elnökségi tagja által 2012-ben indított verseny az ABC-n végighaladva egy-egy betű vagy tipográfiai karakter tervezésének páros csatáiból állt. Heti rendszerességgel zajlottak a mérkőzések az online térben a MATT FontFront közösség oldalán. Példátlan aktiváció volt ez a szakmában, amely lehetőséget biztosított a fejlődésnek, barátságos versenyzésnek, és nem utolsó sorban heti rendszerességű kapcsolódásnak és szakmai párbeszédeknek.
 


A sokak által kedvelt, nagy sikerű tervezői játék idén újraindul egy pályázat formájában, melynek nyertes munkáit a Budapest Design Week során a Kastner Kommunity hibrid művészeti térben rendezett kiállításon és az online térben tekintheti meg a nagyközönség. Az október 10-én 19:00 órakor nyíló tárlaton beszédet mond Halasi Zoltán alapító, és Gerhes Gábor képzőművész.

A verseny nem csupán egy kreatív tervezői megmérettetés és inspiráló aktiváció, hanem lehetőség egy fontos tervezőgrafikai mozgalom továbbvitelére. A szervezők nem titkolt célja a különböző tervezői generációk közötti diskurzus fellendítése, és a szakmai közösség építése. A zsűri tagjait is gondosan, több generációt felölelő aktív alkotókból válogatták össze, és a pályázat teljesen nyitott minden szakmabeli érdeklődő számára.
 

Regisztrációs határidő: 2023. szeptember 20.
 

Szervezők:
Tánczos Korinna, tervezőgrafikus, design- és művészetmenedzser
Halasi Zoltán, Ferenczy Noémi díjas grafikusművész, a FontFront alapítója, a győri Design Campus docense, a METU szaktanára
Cuba Gergő, Red Dot díjas tervezőgrafikus, a METU tanára

 

További részletek a FontFront weboldalán!


 

FontFront | Web | Facebook | Instagram

 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

A KODAMA betűtípusért ismerték el a magyar divatmárkát

„Olyan furán szemléled a dolgokat”

„Olyan furán szemléled a dolgokat”

Beszélgetés Juhász Veronikával építészetről, grafikáról és tipográfiáról.

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

Elindult az ArtHungry idei első pályázata, melyre ezúttal hazai tervezőgrafikusok, tipográfusok és betűtervezők munkáit várják a szervezők.

Hirdetés