Hirdetés

A Perceptual Thinkers (PT) termékei az autizmussal élők különleges érzékelési és öltözködési szokásaiból táplálkoznak.

A Perceptual Thinkers (PT) termékei az autizmussal élők különleges érzékelési és öltözködési szokásaiból táplálkoznak, melyek megismerhetővé vállnak minden ember számára a ruhákon keresztül. A ruha összekapcsol, megérint, kommunikál. Az öltözködés képes arra, hogy re ektáljon viselőjére, segítse hogy egyedi igényeihez kapcsolódjon, legyen az ember akár autizmussal élő vagy hétköznapi. A márka a két világ összekapcsolásával a hasonlóságokat mutatja be az érdeklődők számára.A PT tervezőinek kezdetektől fontos volt, hogy a termékeket ne csupán tipikus emberek hordhassák, hanem azok a lehető legtöbb autizmussal elő ember számára is kényelmes darabok legyenek. Tervezéskor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy melyek azok az elemek / anyagok egy ruhában, melyek elviselhetetlenné teszik azok viselését számukra. Ezeket  gyelembe véve és saját ötleteikkel megspékelve született meg a kollekció.

A márka legújabb kampányának célja, hogy bemutassa, a ruháik valóban bárki számára hordható darabok. Jövőre megvásárolható kollekciójukat egy különleges család segítségével tesztelték. Daniss-Bodó Eszter családja mindennapjait mutatja be a Neurofitnesz - Autizmussal a végtelenbe blogon keresztül. Itt dokumentálja Ábel, autista kis a különleges észrevételeit, mindennapjait: „Nekem az írás terápia. Így egészen máshogy raktározom el magamban az autizmussal járó él- ményeket, nehézségeket, ha elvonatkoztatok, és az abszurditást kreatív oldalról élem meg. Segít megérteni, és segít tanulni ezt a másfajta operációs rendszert.”A tervezők ajánlásával együtt választottak 1-1 szettet, melyet a fotózás napján kaptak meg. Az első próbák után már felszabadultan mozogtak a kamerák előtt. Az eredmény: “Összességében azt hiszem állati jól viselte az egész parádét, Virág kibontakozott, Ábelt felváltva tereltük éppen amerre kellett, mert hol a hősugárzó működési elve kötötte le, hol a fogas, de azért sikerült lencsevégre kapni néha.”
A felkérést követő időszakról, a fotózásról illetve a ruhák utóéletéről részletes beszámoló található a Neurofitnesz blog facebook oldalán.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Egyedülálló kulturális kezdeményezést indított az Autistic Art Alapítvány

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

A We Love What You Build nemcsak ötletben erős, egyúttal a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat.

Hirdetés