Egyedülálló kulturális kezdeményezést indított az Autistic Art Alapítvány

Az Autistic Art Alapítvány 2020 júniusában egyedülálló kulturális kezdeményezést indított, melynek eredményeképpen kortárs művészek és autista fiatalok munkái kerültek kalapács alá egy rendhagyó online aukció keretén belül. A befolyó bevétel az autista lakóotthonokat, a magyar kortárs művészeket és magyar galériákat támogatta. December 10-ig hasonló céllal ismét lehetőség nyílik a licitálásra.

Olyan művészek munkái kerülnek kalapács alá, mint Nádler István, Bak Imre, Bernáth Dániel, Dobokay Máté és Fridvalszki Márk, de a képzőművészeti alkotások mellett designer-darabokra is licitálhatnak az érdeklődők, így Katti Zoób vagy Tomcsányi ruhákra, illetve Gera Noémi és Jermakov Katalin ékszereire. Mindezek mellett autista alkotók munkái is árverésre kerülnek, többek között a fentebb közölt kép, mely Varga Máté munkája.

A járvány nagyon súlyosan érinti azokat az intézményeket, amelyek autizmussal, illetve halmozott fogyatékkal élő embertársainkról gondoskodnak.

Ezek az intézmények most - sajnos sok esetben szó szerint- a túlélésért küzdenek. Most van a legnagyobb szükségünk az összefogásra, segítségnyújtásra. A körülményekre való tekintettel decemberben is online jótékonysági aukcióra invitál az Autistic Art Alapítvány.

Forrás: Autistic Art Alapítvány
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Egyedülálló kulturális kezdeményezést indított az Autistic Art Alapítvány

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

A We Love What You Build nemcsak ötletben erős, egyúttal a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat.

Hirdetés