A limitált darabszámú fürdőshortokat két autista alkotó, Zana Kristóf és Réti Kristóf munkái inspirálták.

A tavalyi év sikerét idén is megismétli a TISZA CIPŐ az Autistic Art Alapítvánnyal egy újabb együttműködés keretében. A 2023-as tavasz-nyári kollekcióban ismét kaphatók a férfi fürdőshortok, amelyek autista alkotók grafikáit viselik magukon.


A TISZA hitvallásában mindig is fontos helyen szerepelt az értékteremtés fogalma. Ez nem csupán a magas minőséget képviselő, hazai gyártású termékkínálatban jelenik meg, de időről időre kiállunk a társadalmi felelősségvállalás fontossága mellett is.

2023-ban hosszas tervezést követően, az Autistic Art Alapítvánnyal összefogva ismét büszkén mutatják be limitált darabszámú fürdőshortjaikat, melyeket két autista alkotó, Zana Kristóf és Réti Kristóf munkái inspirálták.

A két fiatal alkotó, autizmusukban súlyosan érintettek, nem beszélnek és az Autistic Art Alapítvány által támogatott miskolci lakóotthonban élnek. Mindketten évek óta aktív alkotói az alapítvány által kidolgozott és támogatott speciális művészeti programnak.
 


Az Autistic Art célja:

a mentálisan sérült, különösen autisztikus spektrumzavarral érintett, önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képes fiatalok lakóotthoni elhelyezésének támogatása, emberhez méltó életkörülmények biztosítása.

Mindezek mellett művészet, design és jótékonyság kapcsolódik össze az Autistic Art munkássága nyomán. Tizenhárom éve működő művészeti programja keretein belül bemutat, illetve támogat olyan autizmussal élő alkotókat, akik bár rendkívüli vizuális kifejezőeszközök birtokában vannak, az alapítvány segítsége nélkül munkásságukat a világ soha nem ismerné meg.

„Hiszünk abban, hogy mindannyian felelősek vagyunk kevésbé szerencsés helyzetben élő, autista társainkért, és együtt valós társadalmi változást indíthatunk egy szebb, színesebb diverzifikáltabb világért, amelyben mindannyian megtaláljuk a helyünket.”

– mondta a TISZA képviseletében Vidák László, az TISZA termékeket gyártó és forgalmazó Clash Kft. ügyvezetője.

„Nagyon fontos, hogy az autizmus ne legyen többé tabutéma, vagy szitokszó. Ennek első lépése, hogy felismerjük, súlyos autizmussal élő társaink nem képesek belépni a mi normarendszerünkbe, nekünk kell megtennünk feléjük azt a bizonyos első lépést. A mi felelősségünk az Autistic Artnál, hogy hidat építsünk a többségi társadalom, és az autizmus világa között, amelyen áthaladva elindulhatunk az autizmus alaposabb megismerése és elfogadása felé vezető úton. Mindehhez széleskörű társadalmi edukáció és párbeszéd szükséges, egészen az alapoktól kezdve. Egy ideális világban ezeket a párbeszédeket bármilyen élethelyzetben kezdeményezhetjük, legyen az egy protokoll esemény vagy akár a strand. A fürdőnadrágok megvásárlásával nemcsak támogatják a lakóotthonokat és az alkotókat, de általa szabadabban, nyitottabban beszélhetünk az autizmusról, elfogadásról. Az autizmus világának megismerése után, óriási felismerés lehet, hogy a súlyosan autizmussal érintett társaink is képesek értéket teremteni."

- vélekedett Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője
 


A fürdőnadrágok 2023. április 24-től elérhetőek a TISZA márkaboltjaiban, valamint a webshopon.Forrás: sajtóanyag

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Autista alkotók rajzai fürdőnadrágokon | TISZA X Autistic Art

Autista alkotók rajzai fürdőnadrágokon | TISZA X Autistic Art

A limitált darabszámú fürdőshortokat két autista alkotó, Zana Kristóf és Réti Kristóf munkái inspirálták.

Hőszivattyús lábasházat adtak át a Tisza-tavon

Hőszivattyús lábasházat adtak át a Tisza-tavon

A négy épületből álló együttes a Tisza környékére jellemző népi építészetet idézi.

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Speciális kötőanyag védi a Ferencszállásiakat az árvíztől.

Hirdetés