És autisták szerelik össze.

A Hugbike névre keresztelt tandemet fogyatékossággal élő embertársainknak fejlesztettek ki, elsősorban autistáknak, Down-szindrómásoknak és látássérülteknek lehet nagy segítség. A meghosszabbított kormánynak köszönhetően a vezető a hátsó ülésről irányíthatja a tandemet, míg utasa az első ülésen pihenhet teljes biztonságban és élvezheti az utazást.

A biciklit az olasz Opera Della Marca készítette el az Oltre Il Labirinto Onlus alapítvány megbízásából, amely a világ egyik legnagyobb nonprofit szervezete az autizmus területén. Míg a hagyományos tandemeken a vezető elöl ül és irányítja a biciklit, a Hugbike esetében a biztonságos közlekedés miatt ezt megfordították.

A meghosszabbított kormány segítségével irányítás közben a vezető mintegy átöleli az utasát, így garantálva a még nagyobb biztonságot.

Bár elsősorban fogyatékkal élők számára fejlesztették ki a biciklit, ideális lehet minden családnak, ahol kisgyerek van. A projekt különlegességéhez hozzájárul az is, hogy a kerékpárokat autisták szerelik össze, az alapítvány így próbálja elősegíteni a fogyatékkal élők beilleszkedését egy olyan környezetbe, ahol biztonságos körülmények között dolgozhatnak. Üdvözlendő lépés, Magyarországon a magyar legós startup WLWYB tartozik azon kevés hazai vállalatok közé tartozik, amely a MARS Alapítvánnyal együttműködve autistákat foglalkoztat.

Forrás: Hugbike
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Kortárs aukció az autizmussal élőkért

Egyedülálló kulturális kezdeményezést indított az Autistic Art Alapítvány

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

A We Love What You Build nemcsak ötletben erős, egyúttal a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat.

Hirdetés