Lenyűgöző, óriástobozokat idéző játszóteret készített az Ilona-malom Műhely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervei alapján.

Hirdetés

Az Ilona-malom Műhely újszerű, a gyermeki fantáziára és kreativitásra ösztönzőleg ható tereket készít. A legújabb alkotásuk az óriástobozokat idéző balatonfenyvesi játszótér, amely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervei alapján készült, és amelynél még a háttér is extra: Balaton, Badacsony, fűzfák. 

„Kedvezett az őszi napsütés a tobozoknak, és hatalmasra nőttek Balatonfenyvesen, a szabad strandon – írta a Facebook-oldalán az Ilona-malom Műhely. – A háromtornyos komplex játszóvár remek bújócska hely, egyik tobozból a másikba kötélhidakon juthatsz át, kicsi és nagy egyaránt talál csúszdát.”

Fotó: Ilona-malom Műhely / Facebook

Fotó: Ilona-malom Műhely / Facebook

A játszóteret a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervezte, és az Ilona-malom Műhely kivitelezte. Miután Balatonfenyves látványához hozzátartoznak a fenyőfák is, a játszótér tökéletesen illeszkedik a környezetbe. „A tobozok nemcsak emblematikus jelképek, szoborszerű alkotások, hanem egyben a különböző gyerek korosztályok számára is használható játszószerek” – fogalmazott a Sokszínű Vidéknek a kivitelező.

A tornyok vörösfenyő gerenda szerkezetből készültek, a strandra tekintettel csúszásmentes járófelülettel, acélbetétes UV-álló, nagy strapabírású játszótéri kötélzettel – írta a lap.

A 2000-ben indult vállalkozás olyan tereket alkot, ahol a gyermekek és fiatalok megtalálhatják a mozgás és az elvonulás lehetőségét, felfedezhetik a természeti környezetet és saját képességeiket, használhatják érzékeiket és képzeletüket. Mindez a törekvés fokozottan érvényesül Fenyvesen, a Balaton partján, háttérben a Badacsonnyal.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Íme az IKEA ötlete arra, hogyan kössük le a gyermekek figyelmét a karanténban!

Íme az IKEA ötlete arra, hogyan kössük le a gyermekek figyelmét a karanténban!

Otthoni tárgyakból kiváló bunker építhető.

Nyaralj otthon!
  • 2020-05-20 07:20
  • Deco

Nyaralj otthon!

Éjjel-nappal komfortosan.

Nyaralj otthon!
  • 2020-05-13 18:00
  • Deco

Nyaralj otthon!

Az ápolt kerttől a játszótérig.

Hirdetés