Lenyűgöző, óriástobozokat idéző játszóteret készített az Ilona-malom Műhely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervei alapján.

Az Ilona-malom Műhely újszerű, a gyermeki fantáziára és kreativitásra ösztönzőleg ható tereket készít. A legújabb alkotásuk az óriástobozokat idéző balatonfenyvesi játszótér, amely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervei alapján készült, és amelynél még a háttér is extra: Balaton, Badacsony, fűzfák. 

„Kedvezett az őszi napsütés a tobozoknak, és hatalmasra nőttek Balatonfenyvesen, a szabad strandon – írta a Facebook-oldalán az Ilona-malom Műhely. – A háromtornyos komplex játszóvár remek bújócska hely, egyik tobozból a másikba kötélhidakon juthatsz át, kicsi és nagy egyaránt talál csúszdát.”

Fotó: Ilona-malom Műhely / Facebook

Fotó: Ilona-malom Műhely / Facebook

A játszóteret a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervezte, és az Ilona-malom Műhely kivitelezte. Miután Balatonfenyves látványához hozzátartoznak a fenyőfák is, a játszótér tökéletesen illeszkedik a környezetbe. „A tobozok nemcsak emblematikus jelképek, szoborszerű alkotások, hanem egyben a különböző gyerek korosztályok számára is használható játszószerek” – fogalmazott a Sokszínű Vidéknek a kivitelező.

A tornyok vörösfenyő gerenda szerkezetből készültek, a strandra tekintettel csúszásmentes járófelülettel, acélbetétes UV-álló, nagy strapabírású játszótéri kötélzettel – írta a lap.

A 2000-ben indult vállalkozás olyan tereket alkot, ahol a gyermekek és fiatalok megtalálhatják a mozgás és az elvonulás lehetőségét, felfedezhetik a természeti környezetet és saját képességeiket, használhatják érzékeiket és képzeletüket. Mindez a törekvés fokozottan érvényesül Fenyvesen, a Balaton partján, háttérben a Badacsonnyal.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Más mint amit várnál

Más mint amit várnál

A SKULL Studio installációja a Concéntrico 08 fesztiválon.

„A világ egyik legjobb dolga játszótereket tervezni”

„A világ egyik legjobb dolga játszótereket tervezni”

Beszélgetés Sándor Tamás okleveles tájépítészmérnökkel.

Levegőtisztító játszótér épült Varsóban

Levegőtisztító játszótér épült Varsóban

Csak napenergia és ugráló gyerekek kellenek hozzá.

Hirdetés